25 / 04 / 2024

Eyyüp Sabri Ertekin:Türkiye'deki elektrik fiyatları ABD'nin iki katından fazla

Eyyüp Sabri Ertekin:Türkiye'deki elektrik fiyatları ABD'nin iki katından fazla

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı Eyyüp Sabri Ertekin, toptan elektrik fiyatına yapılan zammın fazla olduğunu belirterek, "Sanayiciyi elektrik çarpmıştır" dedi



Ertekin, yazılı açıklamasında, mevcut tarifenin yüksek olduğunu yapılan zammın ardından fiyatların daha da yükseltildiğini ifade etti. Bu durumun sanayiciyi zor durumda bıraktığını hatırlatan ŞUTSO Başkanı Ertekin, Türkiye'de enerji fiyatlarının bu kadar yüksek olmasına zaman zaman yetkililerin geçmiş dönemlerde yapılan yanlış anlaşmaları gösterdiğini dile getirdi. "Öyleyse bu yanlış anlamlaşmalara imza atanlar cezalandırılsın" diyen Ertekin, açıklamasında şunları kaydetti:

"Sanayiciyle birlikte küçük tüketici ve vatandaşların cezalandırılması doğru değil. Türkiye'deki elektrik fiyatları ABD'de ki fiyatların iki katını geçti. ABD'de enerji özel sektör tarafından fiyatlandırılmasına rağmen fiyatı
(2009 Mayıs ayı verilerine göre) 6 dolar 88 senttir. Türkiye'de ise bu fiyat bunun iki kat civarındaydı. Ayrıca katma değer vergimizin de ABD'den yüksek olması bunun sanayici ve diğer tüketicilere daha yüksek bir oranda yansımasına neden olmaktadır.

ABD'de evlerdeki enerji fiyatları ortalama 11 dolar 38 senttir. Ticaride 10 dolar 8 sent. Bu fiyatlara baktığımızda Türkiye'de vatandaşı elektriğin çarptığını net bir şekilde görürüz. Buna sebep olarak gösterilen önceden yapılmış yanlış anlaşmaların yeniden gözden geçirilmesini istiyoruz. Bu yanlış anlaşmalara imza atanların cezalandırılması gerekirken elektriğe yapılan zamlarla vatandaş cezalandırılmaktadır. Enerji fiyatlarına yapılan zam fazladır. Sanayiciyi elektrik çarpmıştır."
AA


Geri Dön