25 / 04 / 2024

Ezine Gıda İhtisas OSB’ye talep arttı!

Ezine Gıda İhtisas OSB’ye talep arttı!

Çanakkale’de çalışmaların hızla sürdüğü ve 8 bin kişiye istihdam sağlayacak Ezine Gıda İhtisas OSB’de talep artışı yaşandı.



Çanakkale Valiliği tarafından İl Özel İdaresi, Ezine Belediyesi ve Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığının iştiraki tarafından 2017'de kurulan Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde çalışmalar sürüyor. 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; 1 milyon 360 bin metrekare alan üzerinde yer alan ve içinde muhtelif büyüklüğe sahip 91 adet sanayi parseli yer alan OSB'nin, kentte bulunan istihdamı yükseltecek. İnşaatı tamamlandığında direkt olarak 8 bin kişiye iş imkanı sağlaması planlanan projenin, bu nedenle yaklaşık 30 bin kişiye gelir sağlayacağı düşünülüyor. 

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Ezine Gıda İhtisas OSB Müdürü Alper Altınok, "130'dan fazla talep var ki hala daha talepler gelmeye devam ediyor. Tabi şöyle de bir durum var, bizim işlerimiz hızlandıkça arayan ve soran sayısı fazlalaşmaya başlıyor. Başvuranların yüzde 90'ı hemen faaliyete geçmeye hazır. 91 parselimiz var. Büyük parsel talep eden firmalar var. 3-4 tane parseli birleştirip de büyük bir tesis yapacak olan firmalar var. Yaklaşık 80 fabrika olur diye düşünüyoruz birleştirmeler ile birlikte. Yüzde 100 dolulukla başlayacağız gibi gözüküyor. Yüzde 100 dolulukla başlamak da ciddi bir şey" açıklamasında bulundu.
 


Geri Dön