25 / 04 / 2024

Fabrika, marka, büyükbaş hayvan, çiftlik hepsi icradan satılık

Fabrika, marka, büyükbaş hayvan, çiftlik hepsi icradan satılık

Türkiye’de ekonomik tablo kötüleştikçe mahkemelerdeki icra dosyaları da kabarmaya devam ediyor. Fabrikalar, arazileri, konutlar, işyerleri, markalar, patentler büyükbaş hayvanlar ve çiftlikler de icradan satılığa çıkarılanlar arasında.



Türkiye genelindeki icra dosyası sayısı 25 milyonu aştı. İcradan satılan mallar arasında büyükbaş hayvanlar, çiftlikler, fabrikalar, patentler ve markalar da yer alıyor. 

Cumhuriyet'ten Mehmet İnmez'in haberine göre, Türkiye genelinde 2 bin 200 tarım arazisi, bin 863 konut, 450 işyeri, 214 apartman, 22 çiftlik ve 7 turistik tesis olmak üzere toplamda 5 binin üzerinde gayrimenkul ile 232 vasıta, 25 farklı kollarda fabrika ve tesislerin makine ve cihazları icradan satılığa çıkarıldı. Ayrıca, hisse senetlerinin yanı sıra bazı kurumlara ait 34 patent ve marka da icra yoluyla 2 ay içerisinde satılığa çıkarılacak. 

Yükselen girdi maliyetlerinden dolayı borcunu ödeyemeyenler arasında tarım sektörü en çok yara alan sektörlerden biri oldu. Borcunu ödeyemeyen hayvan üreticilerinin malları tek tek haczedilip icra yoluyla satılıyor. En son olarak Balıkesir’de 97 adet Holstein ve Simental özel tür büyükbaş hayvan haczedildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön