23 / 04 / 2024

Fahiş elektrik faturalarına çözüm! Milyonları ilgilendiren indirim haberi geldi!

Fahiş elektrik faturalarına çözüm! Milyonları ilgilendiren indirim haberi geldi!

Elektrik faturalarında 2022'yle beraber tarifeli faturalara geçiş yapıldı. Türkiye genelinde milyonlarca kişi iskansız konutlarında fark etmeden yüksek tarifeye sahip sanayi elektriğini kullanıyor. Peki bu durumda ne yapılmalı? İşte ayrıntılar...



Elektrik faturalarında 2022'yle beraber tarifeli faturalara geçiş yapıldı. Bundan sonra bazı vatandaşlar gelen fahiş fiyatlı faturaları görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi. Binlerce TL'ye ulaşan bu elektrik faturalarının nedenininse tapuda yer alan 'iskan' ayrıntısı olduğuortaya çıktı. Türkiye genelinde milyonlarca kişi iskansız konutlarında fark etmeden yüksek tarifeye sahip sanayi elektriğini kullanıyor. 

Fahiş elektrik faturalarına çözüm! Milyonları ilgilendiren indirim haberi geldi!

Elektrik faturalarında yeni yıla girilmesiyle beraber zam yapılırken, tarifeli sisteme de geçiş yapıldı. Uygulamaya konan bu yeni düzenlemeyle beraber 'mesken' yani konutlardaki elektrik kullanımı için belirli bir seviyede indirime gidilirken, indirim kapsamına sanayi tipi elektrik dahil edilmedi. Ancak Türkiye'de milyonlarca vatandaş farkına varmadan konutlarında daha yüksek fiyatlı  olan sanayi elektriğini harcıyor.

Peki elektrik faturasındaki fahiş fiyat nasıl düşürülür? Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, konuyla ilgili ev sahiplerine ve kiracılara uyarılarda bulundu. İşte Aydın Ağaoğlu'nun o açıklamaları...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön