26 / 04 / 2024

Fahiş fiyat mücadelesinde yeni adım!

Fahiş fiyat mücadelesinde yeni adım!

Gıda enflasyonu ve spekülasyonlar ile fiyatların yükseltilmesini önlemek için hazırlanan yasa teklifleri içinde yer alan kooperatifler ile ilgili düzenlemede sona gelindi.



Gıda enflasyonu ve spekülasyonlar ile fiyatların yükseltilmesini önlemek için hazırlanan yasa teklifleri içinde yer alan kooperatifler ile ilgili düzenlemede sona gelindi.  Başta kadınlar olmak üzere kooperatiflere vergi indirimleri ve durumlarda öncelik verilmesi gibi birçok kolaylık sağlanacak. Kooperatif yönetimlerine çeki düzen verilecek.

A Haber'de yer alan habere göre; AK Parti, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılmasıyla birlikte gıda fiyatlarındaki artışın spekülasyonla önlenmesine yönelik yasal düzenlemeleri peş peşe getirmeye hazırlanıyor. Bunlardan biri de kooperatiflerin desteklenmesi, hem üreticinin ürünü değerinde satmasını hem de tüketicinin sağlıklı gıdaya düşük fiyatla ulaşmasını destekleyecek düzenleme.

Fahiş fiyat mücadelesinde yeni adım!

Toplantıda Başkan Yardımcısı Fuat Oktay, kooperatifler için kanun teklifini ele aldı ve yönetmelik genel hatlarıyla ortaya çıktı. Önerinin kısa sürede Meclis gündemine gelmesi ve yasalaşması bekleniyor. Teklif aşağıdaki düzenlemeleri içermektedir:

1. DESTEK VE İSTİHDAM:
Hem üreticinin hem de tüketicinin kazanması için kooperatifler ve buralardaki istihdam desteklenecek.

2. KADINLARA DESTEK:
Kadın ve kırsal kalkınma kooperatiflerine pozitif ayrımcılık yapılıp vergi avantajı sağlanacak. Hallerde bu kooperatiflerin ürünlerine öncelik tanınacak.

3. YÖNETİMLERE ÇEKİ DÜZEN:
Kooperatif yönetimleri ile ilgili tüm suistimal noktaları ortadan kaldırılacak. 20 yıl aynı kişinin başkanlık yapması, kuruluşa eş-dost-akraba doldurması, yüksek maaşlar ile üyelere zarar vermesinin önüne geçilecek. Yönetim Kurulu üyeleri en az 6 ay kooperatifçilik hukuku ile ilgili ders alacak.

4. BİRDEN FAZLA YÖNETİM YOK:
Bu kapsamda kooperatif başkanları en fazla iki yıl üst üste seçilebilecek. Birden fazla kooperatifin yönetimin kuruluna üye olunamayacak, birkaç yerden maaş alamayacak.

5. ÜYE YAZIMLARI VE DELEGELER:
Adam kayırmalara dönüşen üye yazımlarının önüne geçilecek. Delege listesi elektronik ortamda yayınlanabilecek.

6. HESAPLAR DENETLENECEK:
Kooperatiflerin gelir giderlerini, bilançoları elektronik ortamda görülebilecek. Böylece ortaklar mali durumun, paranın nereye gittiğini denetleme imkanına sahip olacak.

Son dakika! Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli'den fahiş fiyat açıklaması!

Ticaret Bakanlığı harekete geçti! Fahiş fiyat denetimi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön