19 / 04 / 2024

Fahrettin Koca açıkladı! 13 bin doktor için DHY süreci başladı

Fahrettin Koca açıkladı! 13 bin doktor için DHY süreci başladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, doktorların beklediği haberi duyurdu: Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası için tercihlerin alınmaya başladı.



Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık sistemi ve sağlık personelleri hakkında açıklamalarına her gün bir yenisini ekliyor. Bakan Fahrettin Koca bugünde resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası için tercihlerin alınmaya başladığını duyurdu.

Bakan Fahrettin Koca, doktorların beklediği haberi resmi Twitter hesabından duyurdu ve 1261'i uzman doktor, 11 bin 902'si pratisyen olmak üzere 13 bin 163 doktorun görev yerlerinin belirleneceği Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası tercih süreci başladığını bildirdi.

Bakan Fahrettin Koca aynı zaman da yerleşimlerin doktor ihtiyacı olan yerlere 9 Eylül'de noter huzurundaki kura ile yapılacağını söyledi.

BAŞVURU NEREDEN YAPILIYOR?

 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası için tercih başvuruları http://pbs.saglik.gov.tr' den yapılacak.

Fahrettin Koca açıkladı! 13 bin doktor için DHY süreci başladı

7 EYLÜLE KADAR DEVAM EDECEK

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise 106'ncı Dönem DHY Kurası için yapılacak tercihlerin 7 Eylül'e kadar devam edeceği aktarıldı.

 Açıklamada aynı zamanda "106'ncı dönem DHY kapsamında, 11 bin 902'si tıp fakültelerinden mezun olan pratisyen hekim ve 1261'i ihtisaslarını tamamlayan uzman hekim olmak üzere, toplam 13 bin 163 hekimin görev yerleri belirlenecek" ifadeleri kaydedildi.


Geri Dön