18 / 04 / 2024

Faik Tütüncüoğlu: Çeşme emlak değeri düşüşü ilçeyi zarara sokacak!

Faik Tütüncüoğlu: Çeşme emlak değeri düşüşü ilçeyi zarara sokacak!

Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, TOKİ tarafından Çeşme'ye yapılacak konutların ilçede dengeleri bozacağını belirterek, "İlçe genelinde yaşanacak bir emlak değeri düşüşü, ilçeyi ekonomik olarak zora sokacaktır" dedi...



Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, Reisdere Mahallesi'ne yapılmak istenen Başbakanlık Toplu Konut idaresi (TOKI) konutlarının ilçenin mimari yapısı ve klimasının yanı sıra sosyo-kültürel ve ekonomik yapısını da tehdit ettiğini söyledi. Çeşme'nin yapılan altyapı yatırımları ile emlak değerinin Türkiye'nin 3 büyük metropolünden daha fazla arttığını belirten Tütüncüğlu, "İlçemizdeki emlak ve gayrimenkuller geçen yıl yüzde 23 değer artışı gerçekleştirdi. İstanbul yüzde 13,  İzmir  yüzde 10,  Ankara  ise yüzde 8 değer kazandı. Yani Çeşme'nin değeri İstanbul'un 1,5 katı, İzmir'in 2 katmdan fazla, Ankara'nın ise 3 katına yakın artış gösterdi" dedi. 

I GAYRİMENKULLER DÜŞER Tütüncüoğlu, TOKİ'nin Çeşme'ye 4 bin 128 konut yapabilecek şekilde plan hazırladığını ifade ederek, "TOKİ'nin planlarında 'şimdilik' bin 351 konut olsa da, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının onayladığı planlar itibariyle konut sayısını istediği an yükseltebilir. Yapılmak istenen konutlar, o kadar düşünülmeden, araştırmadan, bilinçsizce yapılan işler ki, bölgenin gayrimenkullcrinde nasıl bir düşüşe neden olacağı düşünülmüyor" dedi. 

I İLÇE ZORA DÜŞECEK' Çeşme'nin kaliteli hizmet ve buna göre bedellendirilen tatil anlayışı ile öne çıktığını belirten Tütüncüoğlu, "Çeşme'nin bugünkü değerini kazanması yıllar aldı. 

İnsanlar, Çeşme'ye rahat, huzurlu güzel bir tatil ve kaliteli hizmet için geliyor. Fakat birden bire ilçenin genelinde yaşanacak bir emlak değeri düşüşü, ilçeyi ekonomik olarak zora sokacaktır" diye konuştu. 


YURT/İZMİR 


Geri Dön