25 / 04 / 2024

Faik Tütüncüoğlu, Çeşme'de 7 yıldızlı otel yapmak istiyor!

Faik Tütüncüoğlu, Çeşme'de 7 yıldızlı otel yapmak istiyor!

İzmir'in Çeşme ilçesi belediye başkanı Faik Tütüncüoğlu, Çiftlikköy bölgesine 7 yıldızlı otel yapmak istediğini bildirdi



İzmir'in Çeşme ilçesi belediye başkanı Faik Tütüncüoğlu, Rus iş adamı Mikhail Prohorov'un 3 yıl önce 18 milyon dolara satın aldığı Çiftlikköy bölgesindeki 200 dönüm arazide 650 yataklı, 7 yıldızlı otel yapmak istediğini bildirdi.

Belediye Başkanı Tütüncüoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığının, Çeşme'nin 1/1000'lik imar planlarını hazırlamamış olması nedeniyle Prohorov'un ilçede yatırım yapmaktan vazgeçmesinden endişe ettiklerini belirtti.

Rus iş adamının 50-60 milyon dolarlık otel yatırımı yapmak istediğini, imar planı hazırlanmadığı için arsanın 3 yıldır boş bekletildiğini ifade eden Tütüncüoğlu, şunları kaydetti:
"Çiftlikköy bölgesinde 1/5000'lik planları Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu yapıp onayladı. Ancak bakanlık buna uygun olarak 1/1000'lik planları yapmadı. Bu yüzden bölgede hiçbir şey yapılamıyor. Mikhail Prokhorov tam bir Çeşme aşığı. Prokhorov, Çeşme'yi çok seviyor ve yatırım yapmak istiyor. Doğal ortamı bozmadan 200 dönüm alanda 650 yataklı, 7 yıldızlı otel yapmak istiyorlar. Bu yatırımın Çeşme'den gitmemesi için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Burada planları onaylayacak Kültür ve Turizm Bakanlığıdır. Geçen yıl Turizm Haftası kutlamalarında Bakan Ertuğrul Günay bu proje için 'Tamam' demişti ama onun üzerinden 1 yıl geçti, yine bir şey yok. O arazide eskiden kalma evler var. Çok eski bir kooperatif. Prokhorov'un görevlendirdiği kişiler dünyaca meşhur otel zincirleriyle Çeşme'de otel yapmak için görüşmelerini sürdürüyorlardı. Ancak aradan 3 yıl geçmesine rağmen sonuç çıkmadı. Kendisi burayı çok beğenmiş olacak ki 5-6 yıldır bölgeye geliyor. Her yıl 10-15 gün kaldıktan sonra dönüyor."

Belediye Başkanı Tütüncüoğlu, projenin onaylanması durumunda dünyanın sayılı zenginlerinin Çeşme'ye geleceğini, ilçenin ve Türkiye'nin tanıtımına katkı sağlanacağını savundu.

Prokhorov'un da dünyanın sayılı zenginleri arasında yer aldığını hatırlatan Tütüncüoğlu, şöyle konuştu:
"Kendisi bu bölgeye en az 50-60 milyon dolarlık yatırım yapmayı planlıyordu. Prokhorov '20-25 milyar dolarım var, yatırım yapmak istiyorum' diyor. Sayın Kültür ve Turizm Bakanı da bu konuyu çok iyi biliyor. Çiftlikköy Altınkum bölgesinde o otelin yapılmasının ilçeye büyük hareket getireceğine inanıyorum. Otel yapılırsa dünya sosyetesi Çeşme'ye gelir. En az 400 kişi iş sahibi olur. Bakanlık 1/1000'lik planı onaylayıp gönderirse biz de hemen Rus iş adamının projesini onaylayıp ruhsatlarını vereceğiz."
AA


Geri Dön