25 / 04 / 2024

Faiz kararı sonrası piyasalarda en çok hangi hisse kazandırdı

Faiz kararı sonrası piyasalarda en çok hangi hisse kazandırdı

Merkez Bankasının faizi 10,5’e indirmesi ile gözler borsaya döndü. Faiz indirimi kararının ardından piyasalar hareketlenirken hangi hissenin değerinde düşüş oldu hangi hissede değer arttı? Borsa’da bundan sonra neler olacak?



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) politika faizini 150 baz puan indirme kararıyla yüzde 10,50 seviyesine çekmiş oldu. Piyasa beklentisi ise faizin 100 baz puan indirileceği yönündeydi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ağustos ayı ve eylül aylarındaki sürpriz kararlarıyla birlikte faizde toplam 200 baz puan indirime gitmişti. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası karar metninde indirime gerekçe olarak yapılan yorumda ise "Finansal koşulların destekleyici olması kritik önem arz etmektedir" ifadesine yer verildi.

Ayrıca yine, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası karar metninde benzer büyüklükteki bir faiz indiriminin Kasım ayında da gerçekleştirileceği ve de faiz döngüsünün tamamlanacağı sinyaline yer veridi.

FAİZ İNDİRİMİ SÜRERKEN BORSA İSTANBUL’DA YÜKSELİŞ

Faizde indirim kararları devam ederken Borsa İstanbul’da yükseliş yaşanmaya devam ediyor. BIST 100 Endeksi 3.922 puan seviyesinde bulunuyor. Endeksin teknik görünümüne baktığımızda ise RSI ve MACD’de yükseliş devam ederken CCI değeri düşüş eğiliminde. Endeks ise ortalamaların üzerinde hareket ediyor ve yükselişini sürdürmeye devam ediyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön