16 / 04 / 2024

Faiz oranlarının düşmesi konut satışlarını yüzde 30 artırdı!

Faiz oranlarının düşmesi konut satışlarını yüzde 30 artırdı!

Bankaların konut faizlerini düşürmesine ek olarak konut firmaları da indirimli kampanyalar düzenledi. Konut alımına teşvik eden bu gelişmeler yatırım ve ihtiyaç amaçlı ev sahibi olmak isteyenleri konut alımına yöneltti.



Ekonomide canlanma hamlesi çerçevesinde bankaların konut faizlerini düşürmesine ek olarak konut firmaları da indirimli kampanyalar düzenledi. Konut alımına teşvik eden bu gelişmeler yatırım ve ihtiyaç amaçlı ev sahibi olmak isteyenleri konut alımına yöneltti. Faizlerin düşürülmesine destek olarak indirimli ve vadeli kampanyalar düzenleyen Yıldırım Yapı Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım; yaşanan bu gelişmelerin konut satışlarını yüzde 30 artırdığını belirtirken, sunulan fırsatların devam ettirilmesinin sektör için de önemli olduğunu dile getirdi.


Geçtiğimiz dönemde bankalar konut kredisi faizlerini yüzde 1'in altına çekti. Konut kredi faiz oranının düşmesiyle birlikte konut kampanyaları başlatan inşaat firmaları ev sahibi olmak isteyenleri harekete geçirdi.  Emlak sektöründe yaşanan bu gelişmeler,  konut satın almak isteyen alıcıların üzerindeki faiz yükünü hafifletirken, inşaat firmaları tarafından yapılan kampanyalar da alıcıların peşinat ödemelerini kolaylaştırdı.


Yıldırım Yapı Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım; “Sektör için düşük sezon olarak görülen yaz dönemi, kampanyalar sayesinde olumlu bir tablo çizdi. Konut alımına teşvik eden bu gelişme, karar verme aşamasında olan yatırımcılara avantajlı fırsatlar yaratarak, konut almak isteyenleri kısa zamanda harekete geçirdi. Biz de bu dönemde Kuleli Evleri markamız için hayata geçirdiğimiz indirim ve vade kampanyamız ile satışlarımızda yüzde 30 artış sağladık. Sektörün canlılığını yıl boyunca koruması için banka ve firmalar tarafından yapılan çalışmaların devamının gelmesinin önemli olduğuna inanıyoruz” dedi. 


İstanbullular merkezi lokasyonu tercih etti

İstanbul’un yeni çekim merkezi Bomonti’de yükselen projelerine en çok talebin yine İstanbullulardan geldiğini belirten Yıldırım Yapı Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım; projenin iş merkezlerine, ulaşım hatlarına ve üniversitelere yakınlığının oturumcu ve yatırımcıları etkilediğini söyledi.


Kuleli Evleri Poyraz II projesi için 60 ay vadeli ödemede faiz oranını 0.42’ye çeken Yıldırım Yapı Grubu, 120 ay vade ile ev sahibi olmak isteyenler için ise faiz oranı 0.70’e sabitledi. Vadeli kampanya kapsamında yüzde 10 indirim de uygulayan Yıldırım Yapı Grubu ev sahibi olmayı kolaylaştırıyor.



Geri Dön