26 / 04 / 2024

Faizlerin düşmesi konut satışlarını hareketlendirdi!

Faizlerin düşmesi konut satışlarını hareketlendirdi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konut kredi faizlerinin düşürülmesi ile birlikte konut satışlarında hareketliliğin başladığını söyledi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda bazı açıklamalar yaptı. Habertürk gazetesinde yer alan habere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, konut kredi faizlerinin düşürülmesi ile birlikte konut satışlarında hareketliliğin başladığını söyledi.

Bir gazetecinin "Faiz indiriminde bir düşüş yaşandı. Bunun yeterli buluyor musunuz? İş dünyası özellikle diğer kalemlerdeki faiz oranlarının düşürülmesini bekliyor. Bu konuda yeni bir çağrınız olacak mı?" sorusu üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu konuda çağrılarının devam edeceğini belirtti.

Faiz konusunda kanaatlerinin bilindiğini söyleyen Erdoğan, şu şekilde konuştu:

"Bu konuda çağrım oldu ve olmaya devam edecek. Hele hele 24 Haziran'dan sonra bunun şekli de oranı da çok daha farklı bir şekilde gelişecek. Çünkü ben faizi her türlü ekonomik alanda kötülüğün anası babası olarak görüyorum. Bunu bir defa başarmamız lazım. Burada son olarak ekonomideki yetkili arkadaşlarımızla yaptığımız toplantıda, orada attığımız adımlar hemen tesirini gösterdi. Şu anda 0,98 bazda bir düşüş yapıldı. Bu bile hemen konut satışını etkiledi. Bunlar gerçek. Bu konulara kör olmak gibi bir böyle garipliğimiz olamaz. Bu bir vaka, onun için 'Hem yastık altındaki parayı çekelim hem kayıt dışındakileri kayıt altına alalım.' diyorsun. Hem bunu söyleyeceksin hem de bu noktada gerekli adımları atmayacaksın. Olmaz."

- "Benim milletim bunları yutmayacak"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gerek Başbakan Binali Yılıdırım'ın son günlerde açıkladığı tedbir paketi gerekse şu anda faizdeki uygulamaların Türkiye'yi çok daha iyi bir yola taşıyacağına inandığını belirterek "Ama birileri gibi de öyle 'Bedava konut verelim, daire verilim.' böyle bir şey yok. Şimdi bir de böyle şeyler duymaya başladık. Bedava konut dağıtacaklarmış. Nasıl oluyor bu iş? Artık bunlara da alıştık. Ama benim milletim herhalde bunu yutmayacaktır." diye konuştu.


Geri Dön