18 / 04 / 2024

Faruk Akdoğan: Niğde marka şehir olacak!

Faruk Akdoğan: Niğde marka şehir olacak!

Her fırsatta vatandaşlarla bir araya gelen ve sorunları çözmek için belediye ekiplerini harekete geçiren Başkan Akdoğan "Halkımıza hizmet etmek bize mutluluk veriyor, işimizi severek yapıyoruz" dedi.



Niğde'de Başkan Faruk Akdoğan ile başlayan farklı belediyecilik anlayışı sonucunda hizmet halkın ayağına götürülüyor. 


Her fırsatta vatandaşlarla bir araya gelen ve sorunları çözmek için belediye ekiplerini harekete geçiren Başkan Akdoğan "Halkımıza hizmet etmek bize mutluluk veriyor, işimizi severek yapıyoruz" dedi. Göreve geldikleri ilk günden itibaren Niğde'yi marka şehirler arasına sokmak için çalıştıklarını belirten Başkan Akdoğan, kente insanların hayatını kolaylaştıracak, onlarca yeni tesis kazandırdıklarını söyledi. 


Büyük bir kentsel dönüşüm hamlesi başlattıklarını belirten Akdoğan Efendibey, Şehitler, Şahinali mahallelerini kapsayan 'KentNiğde Belediye Başkanı ve AK t Parti Başkan / Adayı Faruk Akdoğan dev projelerle Niğde'yi marka şehir yapmayı hedeflediklerini söyledi sel Dönüşüm ve Yenileme Projesi'nin tüm çalışmalarını tamamladıklarını ve projenin hayata geçmesi için tüm imkânları sağladıklarını belirtti. Türkiye'nin en modern itfaiye binasını ve mezbahasını hizmete soktuklarını dile getiren Akdoğan şunları söyledi: "Daha önce çamur ve düzensizlik nedeniyle tepkilere neden olan hayvan pazarını, üstü kapalı ve modern bir şekilde şehir dışına yeniden yapıldı. Kent merkezindeki eğlence merkezlerini başka bir bölgeye taşıyarak, bu konuda yıllardır gerçekleşmeyen bir hizmeti yerine getirdik. Köylünün ihtiyacı olan modern bir zahire pazarını hizmete soktuk. Türkiye'nin en büyük hayvan barınağının yapımı gerçekleşti. Toplantı alanı konusunda sıkıntı çeken Niğde'nin bu konudaki ihtiyacı ise yeni yapılmaya başlanan 'Kent Meydanı Projesi' ile gerçekleşiyor. Proje ile hem tören alanı, hem de şehir merkezindeki oto park sorunu ortadan kalkmış olacak. Akmedrese, Belediye Kültür Merkezi'ne dönüştürüldü." 'KÜLTÜREL MİRASA SAHİP ÇIKTIK' Şehir merkezinde bulunan birçok türbe, cami ve tarihi eserlerin çevrelerinin düzenlenerek kültürel mirasa sahip çıktıklarını belirten Başkan Akdoğan, ev kadınları ve öğrencileri de unutmadıklarını dile getirdi. Akdoğan "Ev hanımları ve öğrencilerin boş vakitlerini geçirebilecekleri sosyal tesisleri de hizmete sunduk. Kentin çeşitli noktalarında bulunan üstü açık sebze pazarlarının üstleri kapatılarak modern bir şekle dönüştürüldü. Yeni pazar yeri alanları hizmete sokuldu. Mahallelerin ihtiyaçları olan toplantı ve düğün salonlarının yapımları gerçekleştirildi. Konut ihtiyacı olan gelir düzeyi düşük insanlar için TOKİ'ye arsa tahsisleri yapılarak yeni konutların yapılması sağlandı" görüşünü dile getirdi.


En büyük önceliğinin insan sağlığı olduğunu belirten Başkan Akdoğan "İçme suyunu filtre eden arsenik temizleme sistemi devreye sokuldu. Niğdeliler artık daha sağlıklı içme suyu içmeye başladı. Yılların özlemi olan kapalı yarı olimpik yüzme havuzlarının yapımı gerçekleştirildi. Doğalgaz en uç noktalara kadar ulaştırıldı. Kent merkezindeki yollar üstün standartlarda asfaltlandı ve engelliler için toplu taşıma araçları ile yollarda özel düzenlemeler yapıldı. Yeni ve modern araçlar alındı. 


Belediyespor'a yeni tesis kazandırılarak takıma profesyonel liglerde mücadele etmesi için her türlü destek sağlandı" dedi. 


Sabah Ek


Geri Dön