28 / 03 / 2024

Faruk Güllüoğlu 80 mağaza açacak!

Faruk Güllüoğlu 80 mağaza açacak!

2015’te ‘öze dönüş’ adını verdiği dönüşümle Faruk Güllüoğlu yemek servisine ağırlık verecek. Bu alandaki ciroyu yüzde 15’lerden 30’lara taşımayı hedefleyen şirket, 80 mağaza açarak ciroda ise 130 milyon TL hedefliyor




Faruk Güllüoğlu, öze dönüş niteliği taşıyan cafe–restoran hizmetini yaygınlaştırarak geliştireceklerini söyledi. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Güllü, 2014’ü yüzde 30 mağaza, yüzde 40 da ciro artışı ile kapattıklarını belirterek, bu yıl cafe restoran hizmeti ile daha da büyüyeceklerini ve yurtiçi ve yurtdışında 80 mağazaya ulaşacaklarını söyledi. Şirketin 2016 hedefi de 100 şube. Şirketin 2014 performansı ve 2015 beklentilerinin paylaşıldığı toplantıda konuşan Faruk Güllü, 2014 yılında 100 milyon TL’lik ciroya ulaştıklarını belirtti. Geçtiğimiz yıl 1.5 milyon kg’nin üzerinde toplam tatlı satışı gerçekleştirdiklerinin altını çizen Faruk Güllü, adisyon başına ise ortalama 44 TL’lik bir satış gerçekleştirdiklerini vurguladı. Faruk Güllü, 2015 yılı sonunda 80 mağazalık büyüklüğe erişmeyi hedefl ediklerini ve yüzde 30 ciro artışı hedefl ediklerini de açıkladı. 


Müşteriler istedi, o yaptı 


Faruk Güllü, değişen dünyada tüketim alışkanlıkları ve müşteri beklentilerinin de sürekli değiştiğini vurgulayarak; “Mağazalarımıza gelen misafirlerimizin doldurduğu anket formlarından sürekli yemek servisi olması yönünde talepler alıyorduk. İşin uzmanlarına danıştık, kendi içimizde tartıştık ve sonrasında bu yola çıkmaya çabaladık. Bu biraz da öze dönüşümüz diyebiliriz. İlk Güllüoğlu dükkânında sabah baklava tezgahı kalktıktan sonra yerin kebap alırmış. Baklavalar da ekmek fırınında pişirilip yemek sonrası ikram edilirmiş. Sözün özü, bugün çatımız altında yeni menümüzle uygulamaya başladığımız yemek ve baklava birlikteliği bize dedelerimizden miras kalan bir uygulamadır” diye konuştu. Faruk Güllü, büyüme hedefl erini ise şöyle özetledi: “2015 yılında aslında baklavamıza olan ilgi kadar yeni menümüzün kendinden söz ettirmeyi başarmasını amaçlıyoruz. Hali hazırda yemek hizmeti veren şuan 24 mağazamız var. Bu mağazaların sayısını artırarak daha çok misafirimize yemeklerimizi tattırmayı hedefliyoruz ve şu an tüm satışlarımız içinde yüzde 15-20 payı olan yemek satışlarımızın oranını öncelikle yüzde 30 seviyelerine çıkarmayı hedefl iyoruz.” 


Yeni yılda Kıbrıs ve Ankara’da 


Faruk Güllü, yeni yılda öncelikli bölgelerinin Akdeniz ve İç Anadolu bölgesi olduğunu ifade etti. Şirketin bir diğer yatırımı ise Kıbrıs olacak. İlk mağazanın önümüzdeki ay Lefk oşe’de açılacağını söyleyen Güllü, özellikle Ortadoğu başta olmak üzere birçok ülkeden mağaza açma talebi aldıklarını belirtti .


Yurtdışında 3 şube var


Güllü, kökeni Orta Asya’ya kadar uzanan çok değerli bir ürünü tanıtmakta biraz geç kalındığını vurgulayarak 140 yılı aşkın süredir bu işi ailece sahiplenen bir markanın beşinci kuşak temsilcisi olarak bu görevi yerine getirmeyi amaçladıklarını belirtti. Güllü, “Şu an Azerbaycan’da 2, Estonya’da 1 olmak üzere 3 yurtdışı şubemiz var. Yurtdışından bize talepler de geliyor. Ürünümüz özellikle Ortadoğu’da bilinen ve sevilen bir tat" dedi.





Dünya


Geri Dön