28 / 03 / 2024

Fatih Belediyesi ruhsatlandırılamayan oteller hakkında açıklama yaptı!

Fatih Belediyesi ruhsatlandırılamayan oteller hakkında açıklama yaptı!

Fatih'te, konut alanında kalıp plandaki fonksiyonu gereği ruhsatlandırılamayan 35 pansiyon bulunduğu bildirildi. Fatih Belediyesi'nden açıklama geldi. Tüm otellerin imara uygun hale getirmeleri konusunda defalarca uyarıldığı belirtildi.



Fatih Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Eminönü'nün 29 Mart 2009 tarihinde yapılan yerel seçimlerle Fatih ilçesiyle birleştirildiği ve tarihi yarımadanın tamamının Fatih olarak adlandırıldığı aktarıldı. 



Birleşmenin gerçekleştiği dönemde tarihi yarımadanın koruma amaçlı imar planlarının mahkeme kararıyla iptal edildiği hatırlatılan açıklamada, bu süreçte belgesiz olarak çalışan j otellerin tespitinin yapıldığı, imar planlarının 4 Ekim 2012 tarihinde onaylanmasından sonra tüm işletme sahiplerinin, otellerini imara uygun hale getirmeleri konusunda defalarca uyarıldığı belirtildi. 



Bu arada, konut alanında bulunan söz konusu otellerin, 2012 yılından önce olduğu gibi konut alanı olarak kaldığı, bu otellere ruhsat verilmesinin mümkün olamadığına işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "1/5000'lik yeni imar planlarına göre, buradaki otellere ilgili plan değişikliği (otel alanına alınması) yetkisi, İstanbul Büyükşehir Belediyemizdedir. Otel alanında kaldığı halde işletme ruhsatı almak için yeterli şartları haiz olmadıklarından dolayı ruhsat alamayan otellerden, belediyemize projeleriyle müracaat edip, eksikliklerini tamamlayarak binalarını yasal hale getiren 35 otel sahibine işletme ruhsatı verilmiştir. Konut alanında kalıp, plandaki fonksiyonu gereği ruhsatlandın lamayan işletme sayısı, iddia edildiği gibi 400 değil, yapılan çalışmalar neticesinde 35 pansiyon tespit edilmiştir." 


Önce Vatan


Geri Dön