18 / 04 / 2024

Fatih Erdoğan kimdir?

Fatih Erdoğan kimdir?

Pasifik İnşaat’ın yönetim kurulu başkanı olan Fatih Erdoğan kimdir? Fatih Erdoğan, Pasifik İnşaat ile bugüne kadar hangi projeleri hayata geçirdi? İşte Fatih Erdoğan'ın biyografisi ile Pasifik İnşaat projeleri...



Fatih Erdoğan kimdir?

Fatih Erdoğan, Pasifik İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı. Fatih Erdoğan, Orçay’ın kurucusu ve Rize Ticaret Borsası Başkanlığı yapan Mehmet Erdoğan’ın oğlu.


Pasifik İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan, Next Level projesiyle Ankara’da fark yaratmayı amaçlıyor. Ankara’nın en iyi arazisinde gerçekleştirdikleri projenin ardından Pasifik GYO’yu kuracaklarını söyleyen Erdoğan, GYO ile  Ankara  ve İstanbul’da proje üretmeye devam edecek. 


Projesini çok sevdiğini söyleyen Fatih Erdoğan hiçbir proje sahibinin proje detaylarına bu denli hakim olmadığı konusunda emin. 


PASİFİK GRUP

Pasifik İnşaat A.Ş.'nin bağlı bulunduğu Pasifik Grup, dört şirketten oluşan bir şirketler grubudur.

Pasifik İnşaat A.Ş.


Ülkemizin gelişimine ve ekonomideki büyümesine paralel olarak ortaya çıkan yeni gayrimenkul ihtiyaçlarına cevap veren projeler geliştirmek amacıyla 11 Şubat 2008 tarihinde kurulan Pasifik Gayrimenkul Yatırım İnşaat A.Ş. özgün mimari yaklaşımı, malzeme kalitesi, hizmetleri, teknolojik altyapısı ve lokasyonu ile fark yaratan projeler geliştirme misyonuyla faaliyet göstermektedir.

Pasifik İnşaat, yenilikçi vizyonu ve iz bırakacak projeleri ile bu yeni döneminde gayrimenkul sektörüne önemli katkılarda bulunmayı hedeflemektedir.


Fatih Erdoğan'nın kaleminden Pasifik İnşaat..

“Grubumuzun 1986'da ORÇAY ile başlayan yolculuğu, 2008 yılında  özel gayrimenkul projeleri geliştirmek amacıyla kurduğumuz Pasifik İnşaat ile farklı bir ivme kazandı. Çay sektöründe ve devamında gıda sektöründe önemli başarılara imza atan grubumuz için artık yeni bir heyecana, hızlı koşabileceği yeni bir kulvara, vizyonunu ve farkını ortaya koyabileceği yeni bir sektöre yatırım yapmaya ihtiyaç vardı. Gayrimenkul sektörü bize bu fırsatları sunan en önemli sektörlerden biriydi ve dünyayı ve ülkemizi incelediğimizde, kısa sürede farkımızı ortaya koyabileceğimiz önemli boşluklar gördük ve bu sektöre yatırım yapmaya karar verdik.


Amacımız en kısa sürede kendimizi gösterebileceğimiz bir proje geliştirmekti fakat bu tarz proje yapabileceğiniz arsaları bulmak kolay değildi, zaman gerekiyordu. Biz de bu zamanı şirketimizi kurumsallaştırmak ve işleyişi oturtmak üzere kullandık. Bu süreçte Kocaeli'nde İzmitkent 2. etap, Umutkent ve İzmitkent 3. etap projelerini yaptık. Bu projeleri daha çok Pasifik İnşaat'ın alıştırma işleri olarak gördük ve nihayet 2009 yılı sonunda aradığımız arsayı bulduk.


Başkent'in kesinlikle en iyi arsasıydı. Ankara Eskişehir ve Konya yolları üzerinde gelişen bir şehirdi ve iş hayatı olsun ev hayatı olsun sosyal yaşam olsun son yıllarda Ankara her şeyiyle bu bölgeye akıyordu. Bulduğumuz arsamız bu Eskişehir ve Konya yollarının tam kesişme noktasıydı, adeta yüzük taşı. Arsayı 2010 yılı başında TOKİ'den hasılat paylaşımı modeliyle satın almamız sonucunda arayış çalışmaları yerini keyifli ve çok detaylı bir proje geliştirme çalışmasına  bıraktı.


Ankara bize en iyi arsasını vermişti, biz de Ankara'ya bunun karşılığını vermeliydik. Başkentimizin yeniliklere, farklı mimari yaklaşımlara ve değişime ihtiyacı vardı. Standartları yüksek, önemli bir başkent olma yolunda adım atılması gerekiyordu. Vizyoner ve yenilikçi bir gayrimenkul geliştirme şirketi olarak bize düşen, sektörün vizyonunu ve yaklaşımını değiştirecek, gelecek çalışmalara yön verecek bir proje geliştirmekti.


Bu misyonla her aşamasında titiz, detaylı ve özenli çalışarak Ankara'nın ilk karma kullanım projesini, şehrin yeni simgesi olacak bir projeyi başkentimize kazandırdık. Ankara'ya getirdiği o kadar çok yenilik vardı ki ismi de buradan gelmeliydi; Next Level. Tasarımı, kalitesi, hizmetleri, teknolojisi ve Ankara için ilk olan birçok özelliği ile Next Level, Ankara'yı çok farklı bir noktaya taşıyacak. Next Level, yenilikçi ofis binası, yaşam kalitesini yükselten rezidansı ve Ankara'nın yaşam merkezi olacak alışveriş merkezi ile Ankara'nın uzak ara en prestijli projesi, Türkiye'nin de en iddialı projelerinden biri olacak.


Next Level projemiz, vizyonumuzu ve misyonumuzu yansıtan ilk projemiz ve bundan sonra da vizyonumuzu ve misyonumuzu yansıtan başka projelerle gayrimenkul sektörüne yatırım yapmaya ve büyümeye devam edeceğiz.




Fatih Erdoğan: Binalarla birlikte standartlar da yükseliyor!


Geri Dön