25 / 04 / 2024

Fatih Gençoğlu İş Merkezi 20 milyon TL'ye icradan satışta!

Fatih Gençoğlu İş Merkezi 20 milyon TL'ye icradan satışta!

İstanbul ili Fatih İlçesi, İnebey Mahallesi'nde yer alan Gençoğlu İş Merkezi 20 milyon TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. Satışa konu olan gayrimenkul için ilk ihale tarihi 26 Mart 2018 olarak belirlendi. 



Tapu kaydı: İstanbul ili Fatih İlçesi, İnebey Mahallesi, 857 Ada No , 51 Parsel No, ' Altı Adet Dükkan Mağaza Düğün Salonu ve Otel' vasıflı taşınmazın 1/2 HİSSESİ.

Özellikleri : Söz konusu taşınmaz Gençoğlu adlı İş Merkezi olup, Namık Kemal Caddesinden No:7, İnkılap Caddesinden ise No:53 numaralı dış kapılarından giriş yapılabilmektedir. Taşınmaz ana gayrimenkul olarak kayıtlı olup, arsa üzerinde 2 bodrum, zemin, 5 normal, çekme kattan oluşmaktadır. Dış dükkanlarının cephesinin alüminyum doğrama olduğu görülmüştür. Binanın 2 adet girişi bulunaktadır. Diğer katlara girişler binanın içinden merpen ve asansörlerle sağlanmaktadır. Merpenler ve sahanlıkların seramik kaplama olduğu görülmüştür. Binada asansör, yangın merpeni ve wc’ler bulunmaktadır. 2. bodrum katta kazan dairesi, havalandırma bölümleri bulunan ortak alnlar mevcuttur. 1. Bodrum katta 10 adet tek bölümlü dükkanın bulunduğu, dükkanlarının dış cephelerinin alüminyum doğrama, zeminlerinin ise seramik kaplı olduğu, zemin katta yine tek bölümlü 13 adet dükkânın bulunduğu ve bu dükkanlara caddeden de giriş bulunduğu, dış cephelerinin alüminyum doğrama, zeminlerinin ise seramik kaplı olduğu, 1.Normal katında 11 adet dükkân bulunduğu, bu dükkanların dış cephelerinin alüminyum doğrama, zeminlerinin kısmen laminant parke kısmen şap beton olduğu, 2.Normal katında yine 11 adet dükkan bulunduğu, bu dükkanların dış cephelerinin alüminyum doğrama, zeminlerinin kısmen laminant parke kısmen şap beton olduğu, 1. Bodrum kat, zemin kat, 1. Normal kat ve 2. Normal katlardaki dükkanların kısmen ortadaki duvarları kaldırarak birlikte kullanıldığı, 3.Normal katın ise komple birlikte tek iş yeri olarak kullanıldığı, yer döşemelerinin kısmen laminant parke kısmen pvc kaplama olduğu, 4. ve 5. Normal katın ise yedek parça işi yapan firma tarafında birlikte tek iş yeri olarak kullanıldığı, yer döşemelerinin laminant parke ve kısmen pvc kaplama olduğu, Çekme katta ise alüminyum kaplı merpen ile çıkıldığı ve bu katta 5 oda, wc, teras mekanları bulunduğu görülmüştür. Taşınmazdaki genelinde yedek parça satış dükkan ve depoları bulunmakta olup her katın ortalama 350,00 m2 kullanım alanına toplamda ise takribi 2250 m2 kullanım alanına sahip olduğu görülmüştür. 

Tapu kayıtlarında ana gayrimenkul vasfı ile hisseli olarak kayıtlara geçmiş olan yapının kat irtifakı veya kat mülkiyeti gibi bir tesisinin bulunmaması nedeni ile tapu kayıtlarına arsa payına müteakip hisse verilmiştir. Bu nedenle, hisse oranlarında paylaştırılması ya da hissenin hangi ana gayrimenkul üzerinde nereye isabet edeceği gibi bir yaklaşımda söz konusu değildir. Hissedarlar arasında ana gayrimenkul üzerinde bulunan işyerlerine ait hisse bazılarında kullanımlarına ilişkin kendi aralarında belirlenmiş bağımsız bölümlere göre satış işlemlerinin yapıldığı düşünülmektedir. Ancak yine de taşınmazın bir bütün olarak hisse bazında hissesinin nereye isabet edeceği yasal olarak bilinemeyeceğinden toplam bina üzerinde kullanım durumlarına göre, çevresinde emsal değerler araştırılarak değer tespiti yapılmıştır. Binada elektrik ve su mevcuttur. Taşınmaz belediye altyapı imkânlarından faydalanmaktadır.

Kıymeti : 20.000.000,00 TL 
1. Satış Günü : 26/03/2018 günü 09:40 - 09:50 arası
2. Satış Günü : 26/04/2018 günü 09:40 - 09:50 arası
Satış Yeri : İSTANBUL 10.İCRA DAİRESİ MEZAT SALONU

Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesini İstanbul 10.İcra Müdürlüğü T. Vakıflar Bankası Çağlayan Adliye Şubesinde bulunan TR**********************07 İBAN numaralı hesabımıza T.C kimlik ve dosya numarası yazılarakyatırılması veya bu miktar kadar milli bir bankanın “şartsız, kesin ve süresiz” teminat mektubunu vermeleri veya Vakıfbank Bankomat kartı olanları Müdürlüğümüzde bulunan POS cihazından yatırmaları lazımdır. Yabancı para kurunda günlük değişimler olmasıve 805 sayılı Kanun'un 1. maddesine göre “döviz” teminat olarak kabul edilmez. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6- İİK.127.Md. GÖRE SATIŞ İLANININ TEBLİĞİ: Adresleri tapuda kayıtlı olmayan (Mübrez tapu kaydında belirtilen) alakadarlara takip ilgililerine gönderilen tebligatların tebliğ imkansızlığı halinde işbu satış ilanı tebliğ yerine kaim olmak üzere ilanentebliğ olunur. 
7- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2012/210 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.16/02/2018


Geri Dön