29 / 03 / 2024

Fatih, İstanbul’un en kıymetli hazinesi!

Fatih, İstanbul’un en kıymetli hazinesi!

AKP Fatih Belediyesi Başkan adayı Turan, Fatih ilçesinin İstanbul’un en kıymetli hazinesi olduğunu söyledi. Turan, “Yedikule’den başlayıp Topkapı’ya kadar tarihi surların iç tarafındaki yapı yasaklı alanları kamuya kazandıracağız" dedi..



AK Parti Fatih Belediyesi Başkan adayı Mehmet Ergün Turan, Fatih’te hayata geçirmeyi planladığı proje ve çalışmaları Yeni Şafak'a anlattı. Turan, “Kadim bir ilçe olması hasebiyle geçmişi çok eskilere dayanıyor. Bu da belli başı sorunları beraberinde getirdi” dedi.

SURLAR TURİZME AÇILACAK

Turan, şunları söyledi: "Surların iç kısmı tamamen Fatih Belediyesi’ne bağlı. Yedikule’den başlayıp Topkapı’ya kadar tarihi surların iç tarafındaki yapı yasaklı alanları kamuya kazandıracağız. Yedikule-Topkapı arasındaki kısmı millet bahçesi olarak kullanacağız. Burası Fatih ilçesi için birçok olumsuzluğu da beraberinde barındırıyor. Tarihi surların etrafı açılacak ve yenilemesi yapılacak. Ticaret ya da konut alanında hiçbir yapılaşma olmayacak. Tamamen tarihi dokusuna uygun olarak temizlenip yenilenecek, içerisinde yeşil alanlar olacak"

5 BİN ARAÇLIK OTOPARK

"Çok ciddi otopark sorunuyla karşı karşıyayız." diyen Turan, "Her yıl bin araçlık otopark yapmayı, 5 yılda ise 5 bin araçlık otopark alanlarını ilçemize kazandırmayı hedefliyoruz. Kadınlar için değişik mahallelerde el işçiliği yapacakları ve ürettikleri ürünleri satabilecekleri alanlar oluşturulacak. Birçok üniversitemiz burada bulunuyor. Üniversite çağındaki gençlerimiz için tarihi mekanlarda 4 kütüphane ve etüt merkezi açmayı planlıyoruz. Bu mekanların bir kısmı 7/24 açık olacak." ifadelerini kullandı.

GÖÇ VEREN İLÇE KONUMUNDAYIZ

"Fatih maalesef ki göç veren ilçeler arasında yer alıyor" diyen Ergün Turan, "Bunun önüne geçmek için de çalışmalar yapacağız. İlçede semt kültürü yoğun bir şekilde yaşanıyor. Fatih’in her mahallesi farklı bir kültüre ev sahipliği yapıyor. Her tarafı tarih dolu ve tarih kokuyor. Ancak eskiyen bina stokları, bugüne göre planlanmayan yapılar bu göçü tetikledi. İnsanları burayı çok sevmesine rağmen göç etmek durumunda kaldı ve yaşayan nüfusta azalma oldu. Bunu tersine çevirmek istiyoruz. Fatih tekrardan aile yaşamının ve kaliteli yaşamın merkezi haline getireceğiz" dedi.


Geri Dön