27 / 04 / 2024

Fatih Surdibi'nde millet bahçesi çalışmaları başladı!

Fatih Surdibi'nde millet bahçesi çalışmaları başladı!

Fatih'te hayata geçirilen projeye yönelik açıklamalarda bulunan Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, Surdibi'ndeki millet bahçesinde çalışmalara başlandığını dile getirdi. 



İstanbul'un değerli ilçelerinden Fatih'te yatırımlar gün geçtikçe artıyor. Sabah'tan Şerif Can'ın haberine göre; Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan kentte devam eden çalışmaları anlattı. 

Kapalıçarşı'da devam eden restorasyon çalışmaları hakkında konuşan Başkan Mehmet Ergün Turan şunları söyledi: 

"Şu anda çarşıda kapsamlı restorasyon yapılıyor. Yaklaşık 17 bin metreye yakın yer döşemesi değiştirildi. Çok fazla yeraltı müdahaleler olduğu için kötü bir görüntü vardı. Onları düzelttik. Beden duvarlarında çok büyük çatlaklar ve kılcal çatlaklar vardı.Raspa yaparak bunları ortaya çıkardık. Zemin çökmeleri var, onlara enjeksiyon yapıyoruz. 50'ye yakın kalemkâr çalışıyor. Bütün bu müdahaleler kurduğumuz 7 kişilik bilim kurulunun görüşleri doğrultusunda yapıyoruz. Kapalı Çarşı çok daha güzel eski tarihi görüntüsüne uygun bir çarşı haline dönüyor. Yaklaşık bir yıldır çalışıyoruz. Planlanan tarihten daha erken olarak önümüzdeki yılın 6'ıncı ayında bütün işleri bitirmiş olacağız."

Fatih'te inşa edilecek millet bahçesinin ilk etabına başladıklarını dile getiren Turan: "Fatih'te en çok kötülük barındıran yerler sur dibidir. Buralarda hem çevre kirliliği hem de sosyolojik olarak da bazı olumsuzluklar vardı. 1 buçuk-2 yıl içerisinde 965 kişiyle gece kondu ve ahırlarını kaldırmak için anlaştık. Burada bir proje yaptık, Suriçi Millet Bahçesi olarak. İhalesini yaptık ve projenin ilk etabına başladık. 100 yıldır halkın kullanımında olmayan bir bölgeyi tamamen yeşil bir banda çeviren bir proje yapıyoruz. Buralarda asla yapılaşma olmayacak, her zaman halkın hizmetinde olacak. Projeye dair sağladıkları desteklerden dolayı Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kuram'a teşekkür ediyorum" dedi.

Fatih Surdibi nde millet bahçesi çalışmaları başladı!

AÇILACAK TREN HATTINA BİSİKLET YOLU DA EKLENECEK

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı'nın Fatih'i değerlendireceğinin altını çizen Turan şunları söyledi: "Sirkeci-Kazlıçeşme arasındaki ulaşım aksı kapandığı için burada sosyal bir deformasyon oluşmaya başladı. Fatih'te bize göre yapılan en önemli projelerden bir tanesi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı'dır. Bu projeyle birlikte bu sorun ortadan kalkıyor ve proje sayesinde eski tren yolu hayata geçecek. Vatandaşlar 17 dakika içerisinde Sirkeci'den Kazlıçeşme'ye ulaşabilecek. Tren hattında bisiklet ve yürüyüş yolu da olacak. Fatih, 7 buçuk kilometre bisiklet yolu kazanacak. İklim değişikliğini konuştuğumuz bu günlerde çok çevreci bu proje faaliyete geçecek."

İstanbul Bayrampaşa'ya millet bahçesi geliyor!


Geri Dön