25 / 04 / 2024

Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde yönetim planı çalışmaları başladı!

Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde yönetim planı çalışmaları başladı!

Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde yönetim planı çalışmaları başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, daha güzel bir “Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi” için çalışmalarına devam ediyor.



Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğünce yürütülen Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi Yönetim Planı Hazırlama ve Uygulama Projesi için ilgili taraflar 12 Kasım 2014 tarihinde bir araya geldi.


Tüm paydaşların katılımı ile açılışı gerçekleşen 1. paydaş toplantısı 2 gün sürecek. Yaklaşık 120 katılımcının bir arada olduğu toplantıda ilgili kamu kurumları, üniversiteler, yerel yönetimler ve sivil toplum örgütleri yer aldı. Paydaş toplantısının 1. gününde yönetim planı süreçleri, Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesinin alan tanımı ve alanın ekolojik, niteliksel ve sosyo-ekonomik olarak değerlendirmesi yapıldı. Yönetim planı süreci içerisinde paydaş toplantılarını yapmak üzere gruplar belirlendi.


Proje ile Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesinin kısa vadeli hedefleri ve bu hedefe ulaştıracak eylemleri oluşturulacak. Bu kapsamda bölgenin önümüzdeki 5 yıl içerisinde etkin yönetimini sağlayacak kararlar ortaya konulacak.



Geri Dön