20 / 04 / 2024

Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi Yönetim Planı için çalışmalar başlıyor!

Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi Yönetim Planı için çalışmalar başlıyor!

Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesindeki tüm paydaşlar Yönetim Planını Hazırlamak için bir araya geliyor. 12-13 Kasım 2014 tarihleri arasında 1. paydaş toplantısı tüm paydaşların katılımı ile gerçekleştirilecektir.




Toplantıda Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesinde yapılan teknik ve bilimsel çalışmalar aktarılarak alan tanımı yapılacak, mevcut yönetim planı kapsamında bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmaların değerlendirilmesi yapılacak ve güncel gelişmeler tartışılacak; alanın kaynak değerleri tanımlanacak ve sorun analizi ve sorun ağacının oluşturulmasından sonra Bölgenin uzun vadeli hedefleri ve bu hedeflere ulaşırken karşımıza çıkabilecek sınırlayıcı ve destekleyiciler ortaya konulacaktır. Çalışma kapsamında hazırlanacak yeni yönetim planı sürecinin ilk adımı olarak Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi için vizyon belirlenecek, ideal hedefler tanımlanacaktır.

 

Arkasından 4-5 Aralık 2014 tarihleri arasında gerçekleştirmesi planlanan 2. paydaş toplantısında, Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi sorun analizi sonucu belirlenmiş öncelikli sorunlar ve yönetimi sınırlayan ve destekleyen faktörler neticesinde uygulama hedefleri ve yönetimi uygulama hedeflerine ulaştıracak faaliyetler belirlenecektir.

 

Paydaş toplantılarının sonuncusu olan 3. paydaş toplantısında tüm paydaşların katılımı ile faaliyet planlarına son hali verilerek önümüzdeki 5 yıl içerisinde etkin yönetimini sağlayacak kararlar ortaya konulacaktır.




Çevre ve Şehircilik Bakanlığı


Geri Dön