23 / 04 / 2024

Fatih'in otopark sorunu çözülüyor!

Fatih'in otopark sorunu çözülüyor!

İlçedeki çalışmalarına devam eden Fatih Belediyesi ilçedeki önemli sorunlardan biri olan otopark sorununu çözmek için düğmeye bastı.



Fatih Belediyesi ilçedeki önemli sorunları arasında yer alan otopark sorununu çözmek için harekete geçti. Toplam kapasiteleri yaklaşık 624 araç olacak 4 yeni mekanik otoparkın vatandaşların hizmetine açılması için çalışmalar tüm hızıyla sürerken, Yenikapı ve Ayvansaray’da yer alan 2 hemzemin otopark da hizmete başladı.

Fatih Belediyesi'nde yer alan habere göre, otoparkları yerinde inceleyen ve çalışmaları bizzat takip eden Başkan Hasan Suver, araç parkının İstanbul’un başta gelen sorunlarından biri olduğunu dile getirerek, "İlçemizdeki en önemli sorunlardan biri olan otopark sorununu çözmek üzere yeni otoparklarımızı hizmete almaya başladık. Ayvansaray'daki 53 araç kapasiteli otoparkımız ile Yenikapı  Marmaray  metro istasyonunun hemen yanı başındaki 300 araç kapasiteli otoparkımızı vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Bunun dışında Sarayağa Caddesi Mehmetağa Cami Sokağı'nda 67, Kadıçeşme Sokağı'nda 62, Sümbül  Efendi Duhaniye Sokağı'nda 250, Draman'da yaklaşık 300 araçlık otoparkımız çok kısa sürede hizmete başlayacaktır. Bizim hedefimiz her mahallemize uygunluğuna göre otoparklar kazandırarak bu sorunu en aza indirmek" şeklinde konuştu.

4 Mekanik Otopark

Zeyrek Mahallesi

Gelenbevi Sokağı’nda inşaatı devam eden 5 katlı otopark 62 araç kapasitesiyle hizmet verecek.

Balat Mahallesi

Mehmet Dede Sokağı’nda inşaatına devam edilen 6 katlı otopark 62 araç kapasitesiyle hizmet verecek. 

Dervişali Mahallesi

Draman Çeşme Sokağı’nda inşaatına başlanacak olan 2 katlı otopark yaklaşık 250 araç kapasiteli olacak. Proje alanı şu an hemzemin otopark olarak hizmet veriyor.

Sümbülefendi Mahallesi

Duhaniye Sokağı’nda inşaatına başlanan yaklaşık 3 bin 500 metrekarelik alanda hizmet verecek olan otopark 250 araç kapasiteli olacak. Proje alanı şu an hemzemin otopark olarak hizmet veriyor.

2 Yeni Hemzemin Otopark 

Ayvansaray Otopark

Ayvansaray Mahallesi Çember Sokak’ta inşaatı tamamlanıp hizmete başlayan otopark 53 araç kapasiteli.

Yenikapı Otoparkı

Aksaray Mahallesi Namık Kemal Caddesi’nde, Marmaray metro istasyonunun yanı başında yer alan ve yapımı tamamlanan ve yaklaşık 300 araç kapasiteli diğer hemzemin otopark da vatandaşlara hizmet veriyor.


Geri Dön