28 / 03 / 2024

Fatih'te 201 günlük ev mühürlendi!

Fatih'te 201 günlük ev mühürlendi!

İstanbul'da gittikçe yaygınlaşan günlük kiralık evler Fatih'de de büyük sorunlara neden oldu. Fatih Belediyesi'de şikayet ve güvenlik sıkıntıları nedeniyle harekete geçti.



Vatandaşların şikayeti ve güvenlik sıkıntıları nedeniyle Fatih Belediyesi harekete geçti. 2015 yılında zabıta, polis ve vergi denetmeninden oluşan Apart Takip Ekibi kuruldu. Türkiye'de bu sistemi ilk kez hayata geçiren Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Ekibin içerisinde zabıta, polis ve vergi denetmeni olmak üzere 6-7 kişi yer alıyor. Şikayetler veya bizim kontrollerimiz üzerine evleri denetliyoruz. Bugüne kadar 20 bin 481 ev ve işyeri denetlendi. Kayıtdışı ve yasaya aykırı kiralama yapılan 201 evi mühürledik. Bu işleri yapan 32 emlakçı da faaliyetten men edildi" dedi.

Fatih te 201 günlük ev mühürlendi!

Kayıtdışı kiralanan günlük ev sahiplerine cezai işlem uygulandığını vurgulayan Demir, “İmar planında konut alanı olan yerlerde günlük kiralama yapılamaz. Bu yetkiden hareketle İlçe Meclisi'nin onayıyla, konut alanında günlük kiralama yapılan evleri 6 ay ikamete kapatma yetkisi aldık. Vergi denetmeni aracılığıyla ev sahipleri hakkında da 10 bin TL para cezası ve 5 yıllık geçmişe dönük vergi incelemesi başlatılıyor. İlçe genelinde yaptırdığımız ankette ikamet edenlerin yüzde 89'u mahallesinde aile ortamı olmadığını, en büyük problemin ne olduğu sorusuna yüzde 33'ü yabancılar, yüzde 21'i güvenlik olduğunu vurguladı" dedi.



Yeni Şafak


Geri Dön