24 / 04 / 2024

Fatih'te 3 katlı binanın tabanı çöktü!

Fatih'te 3 katlı binanın tabanı çöktü!

Fatih’te 3 katlı binanın giriş katında bulunan 5 kişinin yaşadığı dairenin zemini çöktü. Olay sonucunda 1’i çocuk 5 kişi yaralanırken bina çökme tehlikesine karşı boşaltılıp mühürlendi.



Fatih Fatih Yedikule Mahallesi Bestekar Musa Süreyya Bey Sokak’ta 00:30 sıralarında 3 katlı binanın giriş katında meydana geldi. Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; 5 kişinin yaşadığı dairenin zemini henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı çöktü. Olay sırasında salonda yemek yiyen 1’i çocuk 5 kişi zeminin çökmesiyle birlikte binanın kömürlük olarak kullanılan kısmına düştü. Binadan gelen büyük bir gürültüyle kendilerin evlerinden dışarıya atan komşularının haber vermesiyle olay yerine çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekibi geldi.

BİNA MÜHÜRLENDİ

Vatandaşların yardımıyla itfaiye ekipleri çeşitli yerlerinden yaralanan 1’i çocuk 5 kişiyi düştükleri yerden çıkartırken, yaralılar hastaneye sevk edildi. Polisler, sokağa güvenlik şeridi çekerken, 3 katlı binanın diğer iki katı da çökme riskine karşı boşaltılırken belediye ekipleri binayı mühürledi.

"BÜYÜK BİR SES DUYDUK"

Olayı duyup yardıma koştuklarını söyleyen Edip Baran, "Biz yatıyorduk. Biranda bir ses geldi. Çıktık baktık. Binanın tablası çocuklarla birlikte olduğu gibi 5 kişi yaşıyorlardı. Olduğu gibi çöktüler aşağıya. Mahalleli yardımıyla çıkarttık. Ambulansla hastaneye gönderdik. Çöken binada 5 kişi yaşıyordu. Aldığımız bilgiye göre durumları iyi" diye konuştu. Olayla ilgili soruşturma ise devam ediyor. 


Geri Dön