26 / 04 / 2024

Fatih'te 3 katlı eski bina çöktü! Yaralılar var!

Fatih'te 3 katlı eski bina çöktü! Yaralılar var!

Fatih'te 3 katlı eski bir bina kısmen çöktü. Hoca Gıyaseddin Mahallesi Yoğurtçuoğlu Sokağı'ndaki 3 katlı binada, akşam saatlerinde çökme meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi...



Fatih'te 3 katlı eski bir bina kısmen çöktü. 


Hoca Gıyaseddin Mahallesi Yoğurtçuoğlu Sokağı'ndaki 3 katlı metruk binanın kısmen çökmesinin ardından bölgeye itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. 


Olayda ilk belirlemelere göre 3 kişi yaralandı. Yaralılar ambulansla çevredeki hastanelere kaldırıldı. 


Kentsel dönüşüm alanında yer alan binanın çevresine emniyet şeridi çekilirken, enkaz altında kalanlar olduğunun bildirilmesi üzerine itfaiye ekipleri tarafından çalışma başlatıldı.


Suriyeli sığınmacıların kaldığı iddia edilen binanın enkazını kaldırma çalışması, iş makinesi yardımıyla devam ediyor. Bir grup Suriyeli de itfaiyenin çalışmasını izliyor.


Binanın enkazı kaldırıldı


Olay yerine gelen İstanbul 911 Arama Kurtarma Araştırma Derneği ekiplerinin bina çevresinde yaptığı incelemenin ardından iş makinesi yardımıyla binanın enkazı kaldırıldı.


Binanın etrafı demir bariyerlerle çevrilirken, çevredeki metruk binalarda kalan Suriyeli sığınmacılar enkaz kaldırma çalışmalarını endişeli gözlerle takip etti.


Gazetecilere açıklama yapan Kenan Andıç, çöken binanın yakınında esnaflık yaptığını belirterek, "Bina, büyük bir gürültüyle çöktü. Geldiğimizde bağrışma ve çığlık sesleri duyduk. Toz bulutu vardı. 45-50 yaşlarında Suriyeli bir kadın çığlık atıyordu. Söylenenlere göre 14-15 yaşlarında bir çocuk enkaz altında kalmış.  Biz de yardım etmeye çalıştık ama çıkaramadık.  Daha sonra ekipler gelerek yaralıyı çıkardı" şeklinde konuştu.


Suriyeli sığınmacı 4 kişilik bir ailenin binanın giriş katında yaşadığı öğrenilirken, bu katta bir sobanın kurulu olduğu görüldü. 


Çökme sırasında enkaz altında kalarak ayağı kırılan 16 yaşındaki bir kişinin hastanede tedavi altına alındığı, hafif yaralanan iki kişinin sağlık durumlarının ise iyi olduğu öğrenildi.


AA


Geri Dön