25 / 04 / 2024

Fatih'te çöken bina için ihmal iddiası!

Fatih'te çöken bina için ihmal iddiası!

İstanbul'un Fatih ilçesi Yedikule Mahallesi'nde iki kişinin yaşamını yitirdiği çöken binanın enkazının kaldırılma çalışmaları devam ediyor. Bazı mahalle sakinleri, olayda ihmal olduğunu iddia etti.



İstanbul'un Fatih ilçesi Yedikule Mahallesi'nde iki kişinin yaşamını yitirdiği çöken binanın enkazının kaldırılma çalışmaları belediye ekipleri tarafından devam ediyor. 

Hürrriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, bazı mahalle sakinleri, olayda ihmal olduğunu, yanan binanın bitişiğindeki binanın çökmesi öncesi, içeriye giriş çıkışlar konusunda gereken önlemin alınmadığını iddia etti.

Yedikule’de dün sabaha karşı yanan binada çökme meydana geldi. Çökme sonucunda 4 kişi enkaz altında kaldı. Enkaz altında kalanlardan bina sahibi Turgut Peker kurtarıldı.  Gecenin ilerleyen saatlerinde ise binaya hurda için girdikleri öğrenilen Emircan Tunç (18) ile Mustafa Uykun'un (16) enkaz altından cansız bedenleri çıkarıldı.

Olay, sokağın dar olması nedeniyle enkaz vinç yardımıyla yavaş yavaş parçalanıyor. Bazı mahalle sakinleri yaşanan olayla ilgili ilgili ihmal iddiasında bulundu. 

Mahallelilerden Hasan Basri Çalık (64), "Keşke girilmesini engelleyen biri olsaydı, keşke binanın girişine yasak konulsaydı bu acı tablo olmasaydı" diye konuştu. Bir diğer mahalle sakini Ali Sözeri (65) ise, "Önlem alınamadı. Çünkü o kadar ani oldu ki fırsat bile bulamadılar tahminimce. Olay çok çabuk gelişti. Bu bina tarihi olarak geçiyor. Daha önceden de yandı burası. Bir şey yapamıyorlar. Bırakıyorlar ki kendisi çöksün" açıklamasında bulundu.

Yedikule'de bir bina çöktü!


Geri Dön