19 / 04 / 2024

FBI operasyonla 2.3 milyon dolar değerinde Bitcoin'i ele geçirdi!

FBI operasyonla 2.3 milyon dolar değerinde Bitcoin'i ele geçirdi!

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI),ABD'li enerji şirketinin bilgisayar korsanlarına ödediği parayı düzenlediği operasyonla geri aldı. 



Geçtiğimiz günlerde ABD'li benzin boru hattı işletmecisi fidyecilere yaklaşık 2.3 değerinde kripto para ödemesi gerçekleştirdi Hürriyet'te yer alan habere göre; ABD Adalet Bakanlığı, siber fidye yazılım saldırısına uğrayan ve sistemine geri erişim sağlamak için fidyecilere Bitcoin'le ödeme yapan firmanın parasının FBI tarafından yapılan operasyonla geri alındığını duyurdu. 

ABD'li Colonial Pipeline şirketi, geçtiğimiz ay bilgisayar korsanlarının fidye yazılım saldırısına uğraması nedeniyle teknik konuda büyük sorunlar yaşamış, önemli benzin boru hatları devre dışı bırakılmıştı. Yapılan bu saldırı ABD'deki en yıkıcı siber saldırı olarak nitelendirildi. 

ABD Başsavcı Yardımcısı Lisa Monaco, yaptığı açıklamada yapılan operasyonlar neticesinde Colonial şirketinin fidyecilere ödediği yaklaşık 2.3 milyon dolar değerindeki 63.7 Bitcoin'i geri aldıklarını bildirdi. 

FBI operasyonla 2.3 milyon dolar değerinde Bitcoin i ele geçirdi!

Açıklamada yer alan detaylara göre;  ABD Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) fidyenin büyük bir bölümünün aktarıldığı Bitcoin cüzdanının özel şifresini bularak cüzdana erişim sağladığını dile getirdi. FBI'nın söz konusu cüzdanın şifresini nasıl bulduğu henüz bilinmiyor. Colonial Pipeline sistemlerine yeniden giriş yapmak için siber saldırganlara 5 milyon ödediğini dile getirmişti. 

Bitcoin'lerin ele geçirilmesi çok yaşanan bir durum değil ancak yapılan saldırılarla ulusal güvenliğin tehlike altına girmesiyle yetkililer bu alanda daha da uzman oldular. 

ABD Adalet Bakanlığı, Colonial Pipeline, siber korsanlık saldırının ardından siber fidye yazılım saldırılarına yönelik soruşturmalara terörizme verilen önemin verileceğini söyledi.

MicroStrategy, 400 milyon dolarlık Bitcoin satın alma kararı aldı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön