23 / 04 / 2024

FED kararı belli oldu!

FED kararı belli oldu!

İşte FED açıklaması... Dünya piyasalarının merakla beklediği Amerikan Merkez Bankası FED’ in toplantı tutanakları açıklandı. FED, aylık 85 milyar dolarlık varlık alımlarının hızını düşürmedi...




Ve FED kararı belli oldu.


Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) iki günlük toplantısının ardından, karara yönelik açıklama yapıldı. 


BEKLENTİLERİN AKSİNE...


Açıklamada, beklenenin aksine Fed, varlık alımlarının hızında düşüşe gitmedi. Ekonominin hala desteğe ihtiyacı olduğu belirtilen açıklamada, Fed’in varlık alımlarında indirime gitmeden önce ekonomik toparlanmanın sürdürülebilir olduğuna yönelik daha fazla kanıt görmek istediği kaydedildi.


85 MİLYAR DOLARLIK ALIMA DEVAM


Buna göre Fed, şimdilik aylık 85 milyar dolarlık varlık alımları programına devam edecek. 


Açıklamada, ekonominin ılımlı büyüme gösterdiği, istihdam piyasasında da gelişme yaşandığı ifade edildi. İşsizlik oranlarının ise yüksek kalmaya devam ettiği, enflasyonun da komitenin uzun vadeli hedefinin altında seyrettiği bildirilen açıklamada, uzun vadeli enflasyon beklentilerinin ise sabit kaldığı kaydedildi.


Açıklamada, artan tutsat oranları ile mali politikaların büyümeyi dizginlediğine işaret edildi. ABD Merkez Bankası, işsizlik oranının en azından yüzde 6,5'ye düşene kadar kısa vadeli sıfıra yakın faiz politikasını aynı şekilde sürdüreceği kriterini de korudu. 


AA



Geri Dön