19 / 04 / 2024

Fed kararı ons altını uçuruma yuvarladı

Fed kararı ons altını uçuruma yuvarladı

Altın fiyatlarındaki dalgalanmalar yatırımcıları düşündürmeye devam ederken, piyasaların durumu ABD Merkez Bankası’nın (Fed) Çarşamba günü açıklanan kararı sonrası belli oldu.



Ons altın geçtiğimiz Cuma günü son yılların en sen hareketini gördü.

Ons altın 5 aylık sürede üst üste sert düşüş kaydederek Eylül ayını aşağı yönlü seyirle tamamlayacağı benziyor. Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaşın ardından mart ayına doğru ons altın fiyatı 2 bin dolar düzeyinin üzerine çıkmış, sert bir yükseliş göstermişti. Ancak nisan ayına gelindiğinde bu aydan itibaren piyasada rüzgar tam tersine döndü. 

ALTIN FİYATINI DÜŞÜREN SEBEP NEDİR?

Mart aylarında ABD Merkez Bankası’nın (Fed) yüksek enflasyonu dizginleyebilmek adına faiz artırımlarına başlamasıyla dolara yönelim artmış ve altında baskı artmıştı.

 ABD Merkez Bankası (Fed) son toplantılarında da 75 baz puanlık bir artırım gerçekleştirerek faiz oranını yüzde 3-3.25 seviyesine çıkardı. 

ABD Merkez Bankası (Fed) geçtiğimiz çarşamba günü toplantısında 75 baz puanlık bir artışa gitti. Toplantıda Fed merkez bankası üyeleri yıl sonu faiz oranını yüzde 4.4 olarak öngördü. Buna göre Kasım ayında yapılması planlanan toplantıda 50 veya 75 baz puanlık bir artırım daha bekleniyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön