27 / 04 / 2024

Gram altın uçuşa geçti! Bir gram bile altını olan bu tarihe dikkat etsin!

Gram altın uçuşa geçti! Bir gram bile altını olan bu tarihe dikkat etsin!

Gram altın ve ons altın fiyatları ABD Merkez Bankası’ndan gelen haberlerle hafta boyunca hareketli bir seyir izledi. Fed’in beklentilere paralel faiz kararı ve ABD istihdam verisine rağmen küresel piyasalarda dolar geriledi, altın atağa geçti. Peki gram altın yükselecek mi? İşte kritik tahminler…



Gram altın fiyatları çok hareketli bir haftayı geride bıraktı. ABD Merkez Bankası’ndan (Fed) gelen faiz kararı ve ABD işsizlik verilerinin dolar ve altının seyrini nasıl etkileyeceği merak ediliyordu. Nisan ayından itibaren büyük düşüş yaşayan altın fiyatları için ‘son 50 yılın en kötüsü’ yorumları yapılmıştı. ABD’den gelen verilerin ardından altının yönü yukarı döndü.

ABD’nin güçlü istihdam verisine rağmen dolarda ciddi bir hareketlenme olmazken altın fiyatları atağa geçti. Altının ons fiyatı yüzde 2,2 değer kazanarak 1.681 dolara çıktı. Gram altın fiyatları 1000 lira psikolojik seviyenin üzerini gördü. Bir süredir düşüş yaşayan altının gram fiyatı bu hafta 1.004,40 liraya ulaştı.

FED’İN FAİZ KARARI GERİDE KALDI, GÖZLER ENFLASYON VERİLERİNDE

ABD Merkez Bankası Fed, bu haftaki toplantıda politika faizini üst üste dördüncü kez 75 baz puan artırdı ve son 14 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 3,75-4,00 seviyesine çıkardı. Önümüzdeki hafta ise gözler ABD'den gelecek enflasyon verilerinde.


Geri Dön