25 / 04 / 2024

Fed konut ve ticari olmak üzere ipoteğe dayalı menkul kıymet alımı yapacak!

Fed konut ve ticari olmak üzere ipoteğe dayalı menkul kıymet alımı yapacak!

ABD Merkez Bankası (Fed), hanehalkları ve işletmelere kredi akışını desteklemek için Hazine kağıtlarıyla konut ve ticari olmak üzere ipoteğe dayalı menkul kıymet alımını sürdürecek.



ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini değiştirmeyerek 0-0,25 aralığında sabit tuttu.

Fed tarafından yapılan açıklamada, faiz oranının sabit tutulması kararının oy birliğiyle alındığı, Fed'in bu zorlu dönemde ABD ekonomisini desteklemek için elindeki tüm araçlarını kullanmaya bağlı olduğu belirtildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının, ABD ve dünya genelinde büyük ekonomik ve insani zorluklara sebep olduğunun bildirildiği açıklamada, salgına karşı alınan önlemlerin, ekonomik faaliyette keskin düşüşlere ve iş gücü piyasasında kayıpların artmasına sebep olduğu belirtildi.

Yapılan açıklamada, talepteki zayıflama ve petrol fiyatlarındaki düşüşün, enflasyonu düşük seviyelerde tuttuğu belirtilerek ekonomik faaliyetteki bozulmanın, finansal şartları ciddi etkilediği bildirildi.

Öte yandan Fed'in, hanehalkları ve işletmelere kredi akışını desteklemek için Hazine kağıtlarıyla konut ve ticari olmak üzere ipoteğe dayalı menkul kıymet alımını sürdüreceği belirtildi.

 


Geri Dön