24 / 04 / 2024

Fed hazine tahvili ve konut kredisine dayalı menkul kıymet alımı yapacak!

Fed hazine tahvili ve konut kredisine dayalı menkul kıymet alımı yapacak!

Ekonomiyi desteklemek için yeni genişleyici önlemler paketi açıklayan Fed, limitsiz miktarda hazine kağıdı ve mortgage menkul kıymeti alımı yapacağını duyurdu…



ABD Merkez Bankası'nın (Fed) "sınırsız" varlık alımı adımı ile ABD Başkanı Donald Trump tarafından cuma günü onaylanan 2,2 trilyon dolarlık ekonomik teşvik paketi, bu hafta dünya borsalarında pozitif seyrin görülmesine neden oldu.

Anadolu Ajansı’nda yer alan habere göre; yeni tip koronavirüs salgınının ekonomi üzerinde yarattığı riskleri hafifletmek için bu ay içerisinde 2 kez faiz indirimine giden Fed, aynı zamanda 2008 küresel finansal kriz döneminde hayata geçirilen parasal genişlemeye yönelik uygulamaları da tekrardan başlattı.

Küresel ölçekte dolar likiditesi sağlanmasını güvence altına almak için 14 merkez bankasıyla geçici swap hattı oluşturan Fed, en son aldığı önlem kapsamında da piyasaların sorunsuz şekilde işlemesi ve para politikasının etkili olmasını sağlanması amacıyla hazine tahvili ve konut kredisine dayalı menkul kıymet alımı yapacağını açıkladı. Fed'in açıkladığı teşvikler küresel risk iştahında artışlara neden oldu.

Fed hazine tahvili ve mortgage destekli menkul kıymet alımı yapacak!


Geri Dön