19 / 04 / 2024

Fed konut kredisine dayalı menkul kıymet alımı yapacak!

Fed konut kredisine dayalı menkul kıymet alımı yapacak!

Fed'in hazine tahvili ve konut kredisine (mortgage) dayalı menkul kıymet alımı yapacağı, buna ticari konut kredisine dayalı menkul kıymet alımlarının da dahil edileceği belirtildi.



ABD Merkez Bankası'nın (Fed) "sınırsız" genişleme hamlesiyle piyasalardaki panik havası azalsa da söz konusu adımların etkisinin sürdürülebilir olup olmayacağı yatırımcılar için soru işareti olmayı sürdürüyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Fed, piyasaların desteklenmesi amacıyla sınırsız varlık alımı kararı aldı. Piyasaların sorunsuz bir şekilde işlemesi ve para politikasının etkili geçişkenliğini sağlamak için hazine tahvili ve konut kredisine dayalı menkul kıymet alacak olan banka, yeni programlar oluşturarak çalışanlar, tüketiciler ve işletmelere kredi akışını destekleyecek ve yeni finansman da sağlayacak.

Fed, bu kapsamda 300 milyar dolara yakın yeni finansman ve Hazine Bakanlığı Borsa İstikrar Fonu da 30 milyar dolarlık öz kaynak sağlamış olacak. Banka, ayrıca, bu hafta her gün 75 milyar dolarlık hazine tahvili ve 50 milyar dolarlık konut kredisine dayalı menkul kıymet alımı da yapacak.

 


Geri Dön