26 / 04 / 2024

Fed'in yumuşak söylemleriyle emtia piyasaları rekora koştu!

Fed'in yumuşak söylemleriyle emtia piyasaları rekora koştu!

Emtia piyasasında bir önceki hafta görülen yükseliş eğilimi, Amerika Merkez Bankası'nın (Fed) yumuşak tondaki açıklamalarıyla geçen hafta da sürdü! Emtia piyasaları rekora koştu!



Aktiviteye ilişkin olumlu beklentiler ve arz sorunlarının sürmesi ile emtia fiyatları geçen hafta olumlu seyretti.

Analistler, Fed toplantı tutanaklarının para politikasının sıkılaşma hızıyla ilgili şaşırtıcı söylemler içermediğini, Banka'nın sık eleştirildiği enflasyonu ciddiye alma hakkında ise risklerin farkında olduğunun vurgulanmasının küresel piyasalarda pozitif karşılandığına dikkat çekti.

Fed in yumuşak söylemleriyle emtia piyasaları rekora koştu!Dolar endeksine yaşanan geri çekilme de emtia fiyatlarına pozitif yansıdı!

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön