25 / 04 / 2024

Fehmi Demirten: Yedi milyon konut hızla dönüştürülmeli!

Fehmi Demirten: Yedi milyon konut hızla dönüştürülmeli!

Denizli İnşaat Müteahhitleri Derneği (DEİM) Başkanı Fehmi Demirten, 20 milyon yapı stokunun 7 milyonunun kentsel dönüşüm sayesinde elden geçirilmesi gerektiğini vurguladı. "Binaların ülkemizi temsil edebilecek yapıda olmasını bekliyoruz" dedi...



Denizli'de deprem olmadan dönüşüme başlanması gerektiğini söyleyen Fehmi Demirten, "Binaların ülkemizi temsil edebilecek yapıda olmasını bekliyoruz" dedi.



Denizli İnşaat Müteahhitleri Derneği (DEİM) Başkanı Fehmi Demirten, 20 milyon yapı stokunun 7 milyonunun kentsel dönüşüm sayesinde elden geçirilmesi gerektiğini bunun 1950 ile 2000 yılları arasında yapılan bütün yapı stoklarının tamamının yeniden yapılması anlamına geldiğini söyledi. DEİM'in düzenlediği "Kentsel Dönüşümün Finans Ayağı" konulu panel derneğin konferans salonunda yapıldı. 


Panele DEİM Başkanı Demirten, Denizbank Konut ve Taşıt Finansmanı Bölüm Müdürü Serkut İsafça ve çok sayıda inşaat sektörü temsilcisi katıldı. 


Panelin açılış konuşmasını yapan DEİM Başkanı Demirten, şu an ülke gündeminde madenler olduğunu ancak asıl inşaat sektörünün denetimsiz bir şekilde çalıştığını ve bu soruna müteahhitler olarak acil çözüm bulunması istediklerini ifade etti. 


İnşaat sektöründeki müteahhitler olarak uyarı yapmayı kendilerine görev addettikleri belirten Demirten, "Ülkemizde dönüşmesi gereken 7 milyona yakın konut stoku bulunmaktadır. Burada amaçlanan her ne kadar depdoğal afetlere karşı statik yapısı güçlü yapılar yapmak ise de mevcut yapı stoklarının modern ve çağdaş şehircilikte olması gerektiği gibi yaşamsal ihtiyaç alanlarının bu kapsamda toparlanması yeni yaşam konseptine uygun hale getirilmesi amaçlanmaktadır" dedi. 


ELDEN GEÇECEK 


DEİM Başkanı Fehmi Demirten, konuşmasına şöyle devam etti; "Ülkemizdeki 20 milyon yapı stokunun 7 milyonu kentsel dönüşüm sayesinde elden geçirilecektir. Bu sayı 1950- 2000 yılları arasında yapılan bütün yapı stoklarının tamamının eİden geçirilmesi anlamına gelmektedir. Yeni yapılacak binaların ülkemizi temsil edebilecek, modern, alt yapısı olan ve mimarisi ile ülkemizi yansıtabilecek binalar olmasını bekliyoruz yoksa yapılacak dönüşlün anlamını yitirecektir" 



Sabah Egeli


Geri Dön