26 / 04 / 2024

Fendi Casa, Türkiye'de binaları da giydirecek!

Fendi Casa, Türkiye'de binaları da giydirecek!

Dünyaca ünlü İtalyan markası Fendi, binaları giydirecek. Fendi Casa, Dubai ve Miami’den sonra üçüncü durak olarak İstanbul’u seçti..



Dünyaca ünlü İtalyan markası Fendi, bu kez insanları değil, binaları giydirecek. Fendi, Casa İstanbul Kazlıçeşme sahilinde yükselen Büyükyalı projesinde bir bloğun tüm dairelerini özel olarak tasarlayacak. 

 

Akşam Gazetesi'nden Şenay Büyükköşdere'nin haberine göre dünyaca ünlü moda markaları artık sadece insanları değil, binaları da giydiriyor. 

 

Fendi'nin gayrimenkul sektöründeki markası Fendi Casa, bu trendin ilk temsilcilerinden biri olarak boy gösteriyor. 

 

Türkiye gayrimenkul sektöründeki yükselişi gören Fendi Casa, Dubai ve Miami’den sonra üçüncü durak olarak İstanbul’u seçti. Kazlıçeşme sahilinde yükselen Büyükyalı projesiyle bir anlaşma yaptı. Fendi Casa, projedeki 100 daireli bloku özel tasarımlarıyla giydirecek.

 

Kişiye özel tasarım

Rezidanslardan mobilyalardan aksesuarlara, perdelere kadar her şey Fendi tasarımı olacak. Fendi Casa koleksiyonları Büyükyalı sakinlerinin beğenisine sunulacak. 

 

Projede dairelerin her bir köşesi tasarlanacak ve Fendi bakış açısıyla kişiye özel tefriş edilecek. Fendi Casa markasını bünyesinde barındıran Luxury Living Group’un finans ve ekonomi direktörü Daniele Vignatelli, Fendi markası Türkiye gayrimenkul sektöründeki yükselişi görerek, çok uzun süredir Türkiye’ye de  bir projede yer almak istediğini, Büyükyalı’yı görünce hemen pazara girmeye karar verdiklerini söyledi.

 

Vignatelli, Türkiye’deki çoklu kültür yapısından çok etkilendiklerini belirterek “İstanbul, doğuyla batı kültürünün buluşma noktası konumunda. Bu bizi çok etkiliyor” dedi.

 

Üst segment hep güçlü

Vignatelli, Avrupa’nın 2008 yılından bu yana ekonomik krizin etkilerini üzerinden atamadığını, ancak bu durumun lüks kategoriyi hiç etkilemediğini de ifade etti. Vignatelli, “Para kaybolmaz, sadece el değiştirir. Avrupa krizden çok etkilendi ama üst segment hep güçlü” diye konuştu.

 

Dubai ve Miami’den sonra istanbul

Roma ve İstanbul arasında tarihi ve kültürel açıdan büyük benzerlikler olduğunu dile getiren Vignatelli, “200 sene önce biz sizden tasarım, kültür ithal ediyorduk. Şimdi ise karşılıklı bir etkileşim var” dedi. 

 

Türkiye’de genç ve dinamik bir nüfus olduğunu ifade eden Vignatelli, Dubai ve Miami’den sonra İstanbul’u tercih etmelerinin sebeplerinden birinin de bu olduğunu söyledi.

 

Lüks değil, ‘iyi yaşam’ 

Daniele Vignatelli, Fendi Casa’nın lüks değil, bir vizyon sunduğunu vurgulayarak “Büyükyalı projesiyle bu açıdan çok uyumluyuz. Onlar da lüks değil, ‘iyi yaşam’ sunduklarını söylüyorlar. Yani aslında düşüncemiz aynı, sadece bunu farklı kelimelerle telaffuz ediyoruz” dedi.

 

İşbirliğimiz başka ülkelerde sürebilir

Özak Global Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık da Fendi işbirliği konusunda şu açıklamalarda bulundu: “Büyükyalı’nın çizgileri ve tasarıma verdiği önem, Fendi Casa ile ortak bir noktada buluştu. Bu uyumu bir sinerji haline getirdik ve Türk tüketicisinin beğenisine sunuyoruz. Bugün İstanbul’da, Büyükyalı projesinde yaptığımız bu işbirliği, Fendi Casa’yla adım attığımız sürecin, ilk meyvesi. Yarın bu işbirliği çerçevesinde dünyanın herhangi bir yerinde aynı iş modeliyle proje geliştirebiliriz.” 

 


Geri Dön