25 / 04 / 2024

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı ihalesi yarın saat 17.00'de!

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı ihalesi yarın saat 17.00'de!

10 milyon dolar geçici teminat bedelli Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı, 30 yıl süreyle işletme hakkının verilmesi yöntemiyle pazarlık usulü özelleştirilme ihalesi yarın saat 17.00'de gerçekleştirilecek.



Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı, 30 yıl süreyle işletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirilme ihalesi yarın gerçekleştirilecek. Pazarlık usulü ile yapılacak olan ihalede geçici teminat bedeli 10 milyon dolar olarak belirlendi. 


Özelleştirme duyusuru ilk olarak 28 Şubat tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanmıştı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ'ye ait İstanbul'un Kadıköy ilçesi Zühtüpaşa Mahallesi Kalamış-Fener Caddesi mevkisindeki Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı ihalesinde döküman bedeli 20 bin lira olarak belirlendi. 


Tekliflerin 12 Mayıs 17.00'ye kadar elden teslim edilmesi gerektiği ihale; komisyonca gerekli görüldüğü takdirde pazarlık görüşmelerine devam edilen teklif sahiplerinin katılımıyla yapılacak açık artırma suretiyle sonuçlandırılabilecek.


İhaleye, gerçek kişiler, tüzel kişiler veya ortak girişim grupları katılabilecek. Özel yatırım fonları ise ihaleye içinde en az bir gerçek veya tüzel kişinin bulunduğu ortak girişim grubunda üye olarak katılabilecek.


Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı alanına ilişkin koruma amaçlı imar planları 9 Mayıs 2013 tarihinde Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) tarafından onaylanmıştı. 28 Şubat tarihinde de Resmi Gazete'de ihale bilgisi yayınlanmıştı. 


Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı hakkında: 

Kuİstanbul'un Kadıköy ilçesi Zühtüpaşa Mahallesi Kalamış-Fener Caddesi mevkisinde sınırları belirtilen 115 bin 821,84 metrekare yüzölçümlü dolgu alanı ve 319 bin 306,74 metrekare yüzölçümlü deniz yüzeyi (iki yat limanı) olmak üzere toplam 435 bin 128,58 metrekare yüzölçümlü devletin tasarrufu altındaki alan.


Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ'ye ait 274 ada, 1 numaralı parsel ve devletin tasarrufu altındaki alanlardan oluşan 436 bin 263,58 metrekarelik alana (deniz yüzeyi alanı da dahil) yönelik "yat limanı alanı" ve "balıkçı barınağı alanı" kararı getirilmesine ilişkin Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca hazırlanan 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı onaylanmıştı.


İhale ilanını görüntülemek için tıklayın


Kübra GENÇ/Emlakkulisi.com


Geri Dön