26 / 04 / 2024

Fenerbahçe Üniversitesi'nin can suyu Silivri Belediyesi'nden!

Fenerbahçe Üniversitesi'nin can suyu Silivri Belediyesi'nden!

Fenerbahçe Spor Kulübü Divan Kurulu Toplantısı’na davet edilen Başkan Işıklar’a, üniversitesi kuruluşuna destekleri nedeniyle Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.




Fenerbahçe Üniversitesi’nin kampüs çalışmaları için verdiği destekten dolayo Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’a plaket verildi. Faruk Ilgaz Tesisleri’nde düzenlenen Fenerbahçe Spor Kulübü Divan Kurulu Toplantısı’na davet edilen Başkan Özcan Işıklar, toplantıya Silivri Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Hakan Kocabaş, Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Söylet ve Süleyman Gençoğlu da katıldı.

 

KÜÇÜK: “ÜNİVERSİTENİN İLK CAN SUYUNU SİLİVRİ BELEDİYESİ VERDİ”

 

Silivri Belediyesi ve Başkanı Özcan Işıklar’ın belediyenin sahip olduğu 7 parseli 30 yıllığına üniversiteye intifa hakkı tanıdığını söyleyen Vefa Küçük Başkan Özcan'a ve belediyeye teşekkür etti. Vefa Küçük, “Bu katkılar olmasaydı kuramazdık. Üniversitenin ilk can suyunu Silivri Belediyesi tanıdı, kendisine teşekkür ediyoruz. Ayrıca 84 bin metrekare arazi bize 30 yıllığına tahsise ettiler. Bunun için de teşekkür ediyoruz. İnşallah 2018-19 öğretim yılında 100-150 kişilik kapasiteyle eğitime başlayacağız. 5 yıl içinde 800 kişilik kapasiteye ulaşacağız. Ondan sonra da kapasiteyi artıracağız. Bize bu desteği veren belediye başkanına, meclis üyelerine ve belediye yetkilerine ve Silivri halkına teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Başkan Işıklar ise konuyla ilgili olarak, “İstanbul’un beşte birinde 300 bine yaklaşan nüfus.. Üzerimize akıp gelen bu baskının, yoğunluğun ancak ve ancak bu kadar büyük bir kitleye az alanda büyüyen bir nüfusa hizmet sektörleri, bilişim teknolojileri ve üniversitelerin Ar-Ge merkezlerinin oluşacağı bir alan olarak korumak için 9 yıldır mücadele ediyoruz. Dokuz yıldır 9 katlı bina yaptırmadan, plan tadilatlarıyla uğraşmayan, tarımla, kent gelişimiyle, hizmet sektörleri ve eğitimle gelişmeye inanmış bir belediyeyiz. Buna en büyük katkıyı da Fenerbahçe yapacak. Böyle bir markanın varoşlaşmaya, kent rantlarıyla yağmalanmasının önüne geçmek için en büyük setlerden birini oluşturacağına inancım tam. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Cumhuriyet değerlerini savunan ve verdiği mesajların ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Fenerbahçe gibi bir markanın Silivri’de bilim merkezi olarak yer alacak olması bizim için büyük bir gurur. Silivri’nin Cambridge, Oxford gibi üniversite şehri olduğu söylenen birçok kentten daha büyük bir potansiyele sahip olduğunu biliyoruz. Bugüne kadar var olan Fenerbahçe ruhu, üniversiteye de fazlasıyla yansıyacaktır.” dedi.

 

AZİZ YILDIRIM'DAN IŞIKLAR’A TEŞEKKÜR

 

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, üniversite kuruluş çalışmalarına verdiği destekler için Başkan Özcan Işıklar’a teşekkür etti. Kulübe temsilci üyeliği bulunan Başkan Işıklar, Genel Kurul Üyeliği’ne terfi ettirildi.


Silivri Belediyesi

 


Geri Dön