29 / 03 / 2024

Fethi Yaşar kentsel dönüşümün bilinmeyenlerini anlattı!

Fethi Yaşar kentsel dönüşümün bilinmeyenlerini anlattı!

Yenimahalle’de gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm çalışmalarıyla başarılı işlere imza atan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Ankara Türkiye Müteahhitler Birliği Merkezi’nde düzenlenen “Kentsel Dönüşümün Bilinmeyenleri” adlı panele katıldı.




Yenimahalle’de gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm çalışmalarıyla başarılı işlere imza atan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar,  Ankara  Türkiye Müteahhitler Birliği Merkezi’nde düzenlenen “Kentsel Dönüşümün Bilinmeyenleri” adlı panele katıldı.


Panele konuşmacı olarak katılan Yaşar, katılımcılarla kentsel dönüşümle alakalı fikirlerini paylaşarak, kentsel dönüşümün şeffaf belediyecilik anlayışıyla ve ranta dönüştürülmeden gerçekleşmesi gerektiğini belirtti.


Eline çanta alan müteahhittim diyor


Konuşmasında eline çanta alanın müteahhitlik yaptığını vurgulayan Yaşar, “Eline çanta alan müteahhittim diyor. Sonra o müteahhittim diyen kişi insanlara ev satıyor ve inşaatı tamamlamadan kaçıyor. Burada mağdur olan vatandaş oluyor. Bu namuslu müteahhitlere de zarar verir, vatandaş tedirgin yaklaşıyor. Bu mesleğin okulu yok bu yüzden denetlenmesi VE yasalarla düzenlenmesi lazım” dedi.


“Kentsel dönüşüm, bir kenti sağlıklı hale getirmek için yapılır”


Yaşar, "Sırf kar amacı güdülerek yapılan gelişi güzel binalarla şehirler beton yığınları haline geliyor. Bu, gelecek kuşaklara yapacağımız en büyük kötülüktür. Kentsel dönüşüm, sağlıksız bir kenti sağlıklı hale getirmek için yapılır. Kentsel dönüşüm, boş alanda yapılmaz. Boş alanlar, ortak yaşam alanı olarak planlanıp yeşillendirilmeli ve halkın hizmetine sunulmalıdır. Hak sahipleri şehir dışına atılmak yerine yıllarca yaşadıkları bölgelerde ev sahibi yapılmalıdır. Sizlerden isteğim, mesleğinizin sorumluluğunu bilerek hareket etmenizdir" dedi. 


Panel sonunda katılımcıların sorunları da cevaplayan Yaşar, katılımcılarla hatıra fotoğrafı da çekildi.



Yenimahalle Belediyesi


Geri Dön