20 / 04 / 2024

Fethiye Belediyesi'nden inşaat yapmak vatandaşlara müjde!

Fethiye Belediyesi'nden inşaat yapmak vatandaşlara müjde!

Fethiye Belediyesi, dar gelirli vatandaşlar için büyük bir projeye imza atıyor. ÖÇK (Özel Çevre Koruma) alanı dışında kalan ve köyden mahalle statüsüne geçen yerleşim yerlerinde inşaat yapmak isteyen vatandaşlara ücretsiz proje imkanı sunuyor.




Fethiye Belediyesi, dar gelirli vatandaşlar için büyük bir projeye imza atıyor. ÖÇK (Özel Çevre Koruma) alanı dışında kalan ve köyden mahalle statüsüne geçen yerleşim yerlerinde inşaat yapmak isteyen vatandaşlara ücretsiz proje imkanı sunuyor. Belediye tarafından hazırlanan tek tip projeler ile hem yöresel doku korunacak hem de dar gelirli vatandaşlar mimari proje ücreti ödemeyerek rahat bir nefes alacak.


 

7 ila 10 bin TL arasında masraftan kurtuluyor.


Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın 2014 yerel seçimlerinde vatandaşlara söz verdiği projeler arasında yer alan ‘tek tip proje’ hayata geçirildi. İmar Şehircilik Müdürlüğü ile meslek odalarının ortak çalışması sonucunda ortaya çıkan 60 m² ile 100 m² arasında tek katlı ve dubleks olmak üzere hazırlanan 5 tip proje vatandaşlara sunuluyor.  Köylerine ev yapmak isteyen dar gelirli vatandaşlar bu sayede yaklaşık 7 bin ila 10 bin lira arasında proje masrafından kurtuluyor. ÖÇK alanı dışında yer alan köylerde geçerli olan tek tip projeler için aynı zamanda vatandaşın köyünde aralıksız 3 yıl boyunca ikametgahını da belgelemesi gerekiyor.



Fethiye Belediyesi




Geri Dön