26 / 04 / 2024

Borcu olan milyonlarca vatandaşa müjde! Borçlarınız siliniyor

Borcu olan milyonlarca vatandaşa müjde! Borçlarınız siliniyor

Borcu olan vatandaşlara müjde geldi. Devlet, yaklaşık olarak 6 milyon dar gelirli vatandaşın borçlarını silecek. Peki bu uygulama ne zaman başlayacak? İşte detaylar…



Son bir yıldır Türkiye’nin en önemli gündem maddelerinden biri hiç kuşkusuz ekonomi oluyor. Vatandaşlar ise ekonomik krizin tüm Türkiye’de etkili olduğu bu süreci en zararsız şekilde atlatmanın peşindi. Bu konu ile alakalı olarak hükümetten de bir adım geldi. Bu konu üzerine birçok düzenleme geliştirilerek milyonları ilgilendiren önlemler alınacak.

Geliri dar olan vatandaşların icra ve haciz borçlarının silinmesi sürecinin start vermesi için yeni adımlar başlıyor.

UYGULAMA KİMLERİ KAPSIYOR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasına göre, 15 Ağustos 2022 tarihinden önce icra takibi başlamış olan 2 bin TL ve altındaki alacaklar, gider gösterilerek vergiden düşürülecek ve tasfiye gerçekleşecek.

Varlık yönetim şirketlerine devredilmiş alacaklar da düzenlemeye dahil olacak. Böylece icra takibine konu yaklaşık 10 milyon dosya ve yaklaşık 5,5 milyon vatandaş, icra takibinden kurtulmuş olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, düzenlemeden faydalanacak her bir vatandaşa hayırlı olsun dileklerini iletip, "Hükümet olarak aldığımız bu kararın yasal düzenleme şeklini, ekim ayında Meclis'in açılması ile birlikte Cumhur İttifakı'nın Meclis grupları hemen atacaktır" ifadelerini kullandı.

 Borcu olan milyonlarca vatandaşa müjde! Borçlarınız siliniyor


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön