26 / 04 / 2024

Hazine ve Maliye Bakanlığı

Hazine ve Maliye Bakanlığı

Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesindeki veri analitiği çalışmaları kapsamında gıda sektöründe faaliyet gösteren mükelleflere yönelik yapılan son incelemede, 372 bin 592 mükelleften 106 bin 821'i belirlenen maddelerin ihlali nedeniyle riskli bulundu.

Borcu olan milyonlarca vatandaşa müjde! Borçlarınız siliniyor

Borcu olan vatandaşlara müjde geldi. Devlet, yaklaşık olarak 6 milyon dar gelirli vatandaşın borçlarını silecek. Peki bu uygulama ne zaman başlayacak? İşte detaylar…

Hazineden dev borçlanma

Hazine ve Maliye Bakanlığı önümüzdeki üç ay için izleyeceği borçlanma stratejisinin açıkladı. Bakanlık bu dönemde 122 milyar liralık iç borç seviyesine karşılık 130,5 milyar liralık iç borçlanmaya gidecek. Söz konusu dönemde dış borçlanma yapılmayacak.

Vatandaşın borcu siliniyor! Milyonlarca kişiye müjde! Elektrik, su, doğalgaz, telefon…

Milyonlarca borçlu vatandaşa güzel haber geldi. Temel ihtiyaçlar ile ilgili ödemelerini gerçekleştiremeyen kişiler için hükümet harekete geçti. Borcu nedeni ile hacizlik olan kişilere devlet yardımda bulunacak. İşte detaylar…

Apartman inşaatı maliyeti 2023 fiyatları ne kadar oldu? İşte apartman inşaatı maliyeti fiyatları...

Apartman inşaatı maliyeti 2023 fiyatları bugün itibarıyla Resmi Gazete’de yayımladı. Peki apartman inşaatı maliyeti 2023 ne kadar oldu? Apartman inşaatı maliyetleri arttı mı? İşte apartman inşaatı maliyeti 2023 yılı...

İdari para cezası olanlara müjde! %25 daha az ödeyebilirsiniz! Elinizi çabuk tutun

Resmi Gazete’de yayımlanan açıklamaya göre; idari para cezası bulunan kişilerin %25 daha az ödeme yapabileceği duyuruldu. İşte detaylar…

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan iş arayanlara müjde! İki sınav ile devlet memuru olmak mümkün

Bakanlık, sözleşmeli olarak devlet memuru alımı yapacak? Sınava girebilmek için şartlar neler? İşte detaylar…

Kıdem Tazminatında tavan fiyat belli oldu! Çalışanların alacağı ücret artacak

Devlet Memurları Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulu’nda geçtiğimiz Cuma kabul edilmişti. Yeni düzenlemeye göre kıdem tazminatı üst sınırı da belli oldu. İşte detaylar..

Kulis: Hazine Bakanı Nureddin Nebati gidecek yerine Lütfi Elvan yeniden getirilecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda yeniden koltuk değişimi olacağına ilişkin iddialar gündeme bomba gibi düştü. İddiaya göre 2 Aralık 2021'de aldığı sürpriz bir kararla görevden "affını" isteyen Lütfi Elvan yeniden koltuğa getirilecek! İşte detaylar...

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati müjde dedi! Kaç personelin işe alınacağını açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, gelir uzman yardımcılığı alımı yapacaklarını duyurdu.

Bakanlığa 650 eleman alınacak

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bakanlığa 650 Gelir Uzman Yardımcısı alınacağını söyledi.

Hükümetten enflasyonu düşürmeye yönelik bir adım daha! Yüzde 10'a yükseltildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın enflasyonla mücadele için uygulamaya koyduğu Gelire Endeksli Senet, kredi kart limitlerinin güncellenmesi, Emtia Fonu Pazarı kurulması gibi adımlara bir yenisini daha ekledi.

Doları yıllar önce bilen ünlü ekonomist Özgür Demirtaş'tan herkesin merak ettiği GES ile ilgili kritik açıklama

Hazine ve Maliye Bakanlığı, gelire endeksli devlet iç borçlanma senedi ihraç edileceğini açıklamasının ardından ekonomi profesörü Özgür Demirtaş'tan dikkat çeken yorum geldi.

Hükümetin dolarla ilgili son planını Bakan Nebati açıkladı

Türkiye'de son iki gündür baş döndürücü bir hızla açıklanan yeni enstrümanlara bir yenisi daha ekleniyor. GES, Kredi kartı limiti, Emtia Piyasası Pazarı adımlarından sonra atılacak yeni adımı Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati açıkladı.

Son Dakika! Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan beklenen açıklama geldi

Gün boyu merakla beklenen bakanlık açıklaması geldi. İşte detaylar...

Hazine Bakanlığı açıkladı! Ev sahipleri ve kiracılara tebligatlar gönderilmeye başlandı!

Ev sahibi ve kiracılara yönelik gerçekleşen çalışmalar kapsamında Hazine ve Maliye Bakanlığı harekete geçti. Buna göre, kira gelirlerinin doğru bir şekilde beyan edilmesi için gerekli uygulamalar yapılırken, tebligatların da tek tek gönderilmeye başlandığı da kaydedildi. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı açıkladı! Vergi denetmenleri ev ev kontrol edecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı kira gelirini beyan etmeyenleri mercek altına aldı, bu süreçte maliyeciler sokak sokak rastgele kapı zillerini çalmaya başladığı duyuruldu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı 4,5 milyon konut için düğmeye bastı! Kira gelirini beyan etmeyenlere inceleme başlatılıyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kira gelirlerinin vergi dışı bırakılmasının önüne geçilmesi amacıyla kira gelirlerini beyan etmeyenlere inceleme başlatılacağını açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı açıkladı! Bakanlık 300 vergi müfettiş yardımcısı alacak...

Hazine ve Maliye Bakanlığınca yapılan açıklama kapsamında 300 vergi müfettiş yardımcısı alınacağını bildirdi. İşte haberin detayları...

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Borsa bir oyun alanı değildir!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Borsa'nın sağlıklı işlemesi, firmaların sağlıklı finansmana erişiminin en önemli itici gücü olacağını belirterek'' Borsa bir oyun alanı değildir'' dedi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı 3,6 milyar dolarlık kira sertifikası ihraç etti!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 3 milyar 566 milyon 900 bin liralık kira sertifikası ihracı gerçekleştirildi.

Hazine Bakanlığı açıkladı! Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'nde çalışacak 50 işçi alınacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama kapsamında, kurumda çalıştırılmak üzere 50 kamu işçisi istihdam edeceğini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

Hazine ve Maliye Bakanlığı binasının Mimarı Tekeli: ‘Bina en az 500 yıl dayanır’

Mimar Doğan Tekeli, Hazine binasının inşaatının bilimsel veriler çerçevesinde tamamlandığını ve 500 yıl dayanabileceğini söyledi. Tekeli, sanat eseri olarak tanımladığı binanın sağlamlığı ile öğrencilere yıllar boyu gösterildiğini belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın binası tahliye ediliyor: ODTÜ ve Bakanlık 'depreme dayanmaz' dedi!

Hazine ve Maliye Bakanlığının binasını inceleyen ODTÜ ve Çevre Şehircilik Bakanlığından depreme dayanıksız raporu çıktı. Binada tahliye çalışmaları başladı. İşte detaylar...

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın binası boşaltılıyor! Riskli raporu verildi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Emek Mahallesi binasından çıkma kararı aldığı ifade edildi. Riskli raporu verildiği ve personele taşınma kararının sözlü olarak iletildiği iddia edildi.

Son dakika: Hazine ve Maliye Bakanlığı 1 milyar 818,9 milyon lira borçlandı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bugün düzenlediği tahvil ihalesinde 1 milyar 818,9 milyon lira borçlandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’ten çok konuşulacak açıklamalar! ‘3 yıla azalacak’

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bakanlıklar ve yerel yönetimlerin yenilenebilir enerji ve su verimliliğine yönelik finansman ihtiyaçlarını karşılama konusunda köprü görevi gördüklerini söyleyerek, " Dünya Bankası ile toplam tutarı 895,7 milyon avro olan kredi anlaşması imzaladık” ifadelerini

Ödenekte aslan payı Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın!

Genel bütçe kapsamındaki kamu idarelerinin 2024 yılı ödenek teklifi tavanlarının toplamı 10 trilyon 205 milyar TL'yi aşarken, ödenekte aslan payı 4 trilyon 227 milyar TL ile  Hazine ve Maliye Bakanlığı'na ayrıldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Haberi

Hazine ve Maliye Bakanlığı

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Risk Analizi Genel Müdürlüğünün veri analitiği çalışmaları doğrultusunda, gıda sektöründe faaliyet göstermekte olan mükellefler, 2021 yılı için imalat, toptan ve perakendede alt faaliyet gruplarında geliştirilen sektör analitiğine göre en baştan incelendi.

Geliştirilen yeni risk senaryoları ile birlikte imalat sektöründe toplam 56 bin 888, toptan sektöründe toplam 94 bin 498 ve perakende sektöründe ise toplamda 221 bin 206 olmak üzere 372 bin 592 mükellef bu alternatif analize tabi tutuldu.

Yapılan detaylı ve çok kapsamlı çalışmalar sonucunda ele alınan toplamda 372 bin 592 mükelleften belirlenen kriterlerin ihlali nedeniyle 106 bin 821 mükellef riskli kabul edildi.

GEREKLİ YAPTIRIMLAR UYGULANACAK

Söz konusu analiz, vergisel yükümlülüklerini biraz veya tamamen yerine getirmeyen mükellef gruplarının tespitine yönelik yapıldı. Üretici ve tüketici dengesini korumayı amaçlayan söz konusu analiz çalışmalarıyla sektör paydaşlarının sürdürülebilir...