25 / 04 / 2024

Kulis: Hazine Bakanı Nureddin Nebati gidecek yerine Lütfi Elvan yeniden getirilecek!

Kulis: Hazine Bakanı Nureddin Nebati gidecek yerine Lütfi Elvan yeniden getirilecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda yeniden koltuk değişimi olacağına ilişkin iddialar gündeme bomba gibi düştü. İddiaya göre 2 Aralık 2021'de aldığı sürpriz bir kararla görevden "affını" isteyen Lütfi Elvan yeniden koltuğa getirilecek! İşte detaylar...



Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinde yaşanan sürpriz değişimler Cumhurbşkanı Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'ın Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir şekilde sosyal medyadan istifa ettiği haberiyle başladı. Tarihler 8 Kasım 2020'yi gösterirken Albayrak, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek bakanlık koltuğundan istifa etmiş yerine Lütfi Elvan bakan olarak atanmıştı.

Aradan geçen 1 yıllık süreçte Lütfi Elvan da hükümetin para politikaları konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'la fikir ayrılığına düştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından dillendirilen "Faiz sebeptir enflasyon sonuçtur" anlayışı küresel ekonomide artan belirsizlik ve risklere rağmen Merkez Bankası'nın diğer Merkez Bankalarının aksine faiz indirimi kararı almasına neden oldu.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, bu politikayı uygulamakta direnince görevden alındı yerine bakan yardımcısı Nureddin Nebati getirildi.

Doların 2021 Eylül ayında başlayan yükselişi Ekim, Kasım, Aralık aylarında devam etti ve 20 Aralık'ta patlama yaparak 18 lira seviyesine çıktı.

Doların önlenemeyen yükselişine karşılık KKM hesapları devreye alındı ama bu yöntem de ancak dolara karşı 6 ay dayanabildi.

Gelinen noktada Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin görevden alınacağı yerine ise sürpriz bir şekilde Lütfi Elvan'ın yeniden getirilmek istendiği iddia edildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön