19 / 04 / 2024

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den mesaj: Türkiye faiz kıskacından çıktı!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den mesaj: Türkiye faiz kıskacından çıktı!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Kur korumalı TL mevduat (KKM) hesabı ile döviz kurları için stabilizasyon sağlandığını ve  döviz kurlarında stabilizasyonun en iyi şekilde yürüdüğünü söyledi.



Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Bursa İş Dünyası Toplantısı'nda faiz, döviz kurları ve enflasyona ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Bakan Nebati, "Faiz artırılmadan kur düşmez diyenler oldu. Kur korumalı TL mevduat (KKM) hesabı ile kurlarda istikrar sağlandı. Türkiye faiz kıskacından çıktı." ifadesini kullandı.


"DÜNYANIN BİRÇOK ÜLKESİ ENFLASYON İLE KARŞI KARŞIYA"

Dünyanın birçok ülkesi enflasyon ile karşı karşıya. Salgın sürecinde aldığımız proaktif kararlarla dünyaya örnek olduk. Yüksek büyüme oranları istihdam piyasasına da olumlu yansıdı. Göstergeler yurt içi iktisadi faaliyetin güçlü seyretmeye devam ettiğini gösteriyor. Enerji arz güvenliğine katkı sağlayacak yatırımlar sürüyor.

 Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati den mesaj: Türkiye faiz kıskacından çıktı!
DÖVİZ KURUNDAKİ OYNAKLIK GİDERİLDİ

Artan enflasyon tüm dünyanın sorunu haline geldi. Mart ayı itibarıyla %61,1'e yükselen enflasyonu kalıcı olarak düşürmek, fiyat istikrarını sürdürme noktasında kararlı adımlar atmaktayız. Bu amaçla KKM ve bununla sunulan finansal enstrümanlar ile döviz kurundaki oynaklığı kısa zamanda giderdik.

"ENFLASYON ÜZERİNDE KUR BASKISI AZALDI"

KKM hesabı ile enflasyon üzerindeki kur baskısı azaldı. Savaşın etkileri ekonomik alanda da tüm dünyayı etkisi altına aldı. KKM hesaplarındaki bakiye, 1 Nisan itibarıyla 695 milyar TL'ye ulaşmış durumda. KKM Hesap sahipleri getirilerini almaya başladı.

KKM ve katılım hesapları ile döviz kurunda stabilazasyon sağlandı ve enflasyon üzerindeki kur baskısını azalttık. Döviz kurunda stabilizasyon en iyi şekilde yürüyor.


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön