28 / 03 / 2024

hazine ve maliye bakanı nureddin nebati açıklama

hazine ve maliye bakanı nureddin nebati açıklama

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Kur korumalı TL mevduat (KKM) hesabı ile döviz kurları için stabilizasyon sağlandığını ve  döviz kurlarında stabilizasyonun en iyi şekilde yürüdüğünü söyledi.

Hazine Bakanlığı açıkladı! Ev sahipleri ve kiracılara tebligatlar gönderilmeye başlandı!

Ev sahibi ve kiracılara yönelik gerçekleşen çalışmalar kapsamında Hazine ve Maliye Bakanlığı harekete geçti. Buna göre, kira gelirlerinin doğru bir şekilde beyan edilmesi için gerekli uygulamalar yapılırken, tebligatların da tek tek gönderilmeye başlandığı da kaydedildi. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı açıkladı! Vergi denetmenleri ev ev kontrol edecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı kira gelirini beyan etmeyenleri mercek altına aldı, bu süreçte maliyeciler sokak sokak rastgele kapı zillerini çalmaya başladığı duyuruldu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı 4,5 milyon konut için düğmeye bastı! Kira gelirini beyan etmeyenlere inceleme başlatılıyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kira gelirlerinin vergi dışı bırakılmasının önüne geçilmesi amacıyla kira gelirlerini beyan etmeyenlere inceleme başlatılacağını açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı açıkladı! Bakanlık 300 vergi müfettiş yardımcısı alacak...

Hazine ve Maliye Bakanlığınca yapılan açıklama kapsamında 300 vergi müfettiş yardımcısı alınacağını bildirdi. İşte haberin detayları...

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Borsa bir oyun alanı değildir!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Borsa'nın sağlıklı işlemesi, firmaların sağlıklı finansmana erişiminin en önemli itici gücü olacağını belirterek'' Borsa bir oyun alanı değildir'' dedi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı 3,6 milyar dolarlık kira sertifikası ihraç etti!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 3 milyar 566 milyon 900 bin liralık kira sertifikası ihracı gerçekleştirildi.

Hazine Bakanlığı açıkladı! Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'nde çalışacak 50 işçi alınacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama kapsamında, kurumda çalıştırılmak üzere 50 kamu işçisi istihdam edeceğini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

Hazine ve Maliye Bakanlığı binasının Mimarı Tekeli: ‘Bina en az 500 yıl dayanır’

Mimar Doğan Tekeli, Hazine binasının inşaatının bilimsel veriler çerçevesinde tamamlandığını ve 500 yıl dayanabileceğini söyledi. Tekeli, sanat eseri olarak tanımladığı binanın sağlamlığı ile öğrencilere yıllar boyu gösterildiğini belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın binası tahliye ediliyor: ODTÜ ve Bakanlık 'depreme dayanmaz' dedi!

Hazine ve Maliye Bakanlığının binasını inceleyen ODTÜ ve Çevre Şehircilik Bakanlığından depreme dayanıksız raporu çıktı. Binada tahliye çalışmaları başladı. İşte detaylar...

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın binası boşaltılıyor! Riskli raporu verildi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Emek Mahallesi binasından çıkma kararı aldığı ifade edildi. Riskli raporu verildiği ve personele taşınma kararının sözlü olarak iletildiği iddia edildi.

Son dakika: Hazine ve Maliye Bakanlığı 1 milyar 818,9 milyon lira borçlandı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bugün düzenlediği tahvil ihalesinde 1 milyar 818,9 milyon lira borçlandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’ten çok konuşulacak açıklamalar! ‘3 yıla azalacak’

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bakanlıklar ve yerel yönetimlerin yenilenebilir enerji ve su verimliliğine yönelik finansman ihtiyaçlarını karşılama konusunda köprü görevi gördüklerini söyleyerek, " Dünya Bankası ile toplam tutarı 895,7 milyon avro olan kredi anlaşması imzaladık” ifadelerini

Ödenekte aslan payı Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın!

Genel bütçe kapsamındaki kamu idarelerinin 2024 yılı ödenek teklifi tavanlarının toplamı 10 trilyon 205 milyar TL'yi aşarken, ödenekte aslan payı 4 trilyon 227 milyar TL ile  Hazine ve Maliye Bakanlığı'na ayrıldı.

hazine ve maliye bakanı nureddin nebati açıklama Haberi

hazine ve maliye bakanı nureddin nebati açıklama

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Bursa İş Dünyası Toplantısı'nda faiz, döviz kurları ve enflasyona ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Bakan Nebati, "Faiz artırılmadan kur düşmez diyenler oldu. Kur korumalı TL mevduat (KKM) hesabı ile kurlarda istikrar sağlandı. Türkiye faiz kıskacından çıktı." ifadesini kullandı.


"DÜNYANIN BİRÇOK ÜLKESİ ENFLASYON İLE KARŞI KARŞIYA"

Dünyanın birçok ülkesi enflasyon ile karşı karşıya. Salgın sürecinde aldığımız proaktif kararlarla dünyaya örnek olduk. Yüksek büyüme oranları istihdam piyasasına da olumlu yansıdı. Göstergeler yurt içi iktisadi faaliyetin güçlü seyretmeye devam ettiğini gösteriyor. Enerji arz güvenliğine katkı sağlayacak yatırımlar sürüyor.

 
DÖVİZ KURUNDAKİ OYNAKLIK GİDERİLDİ

Artan enflasyon tüm dünyanın sorunu haline geldi. Mart ayı itibarıyla %61,1'e yükselen enflasyonu kalıcı olarak düşürmek, fiyat istikrarını sürdürme noktasında kararlı adımlar atmaktayız. Bu amaçla KKM...