20 / 04 / 2024

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den mesaj: Türkiye faiz kıskacından çıktı!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den mesaj: Türkiye faiz kıskacından çıktı!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Kur korumalı TL mevduat (KKM) hesabı ile döviz kurları için stabilizasyon sağlandığını ve  döviz kurlarında stabilizasyonun en iyi şekilde yürüdüğünü söyledi.



"FAHİŞ FİYAT UYGULAYAN İŞLETMELERİ YAKİNEN İZLİYORUZ"

Hayat pahalılığı karşısında milletimizi korumaya devam edeceğiz. Fahiş fiyat uygulayan işletmeleri yakinen izliyoruz. Beklentilerini enflasyon daha da yükselecek kurgusu üzerine kuranlar ve bunun üzerinden fahiş fiyat uygulayan işletmeler takibimiz altındadır.

Sağlık sisteminde dünyaya örnek olacak sonuçlar elde edilmiştir. Elbette ki tüm sorunların tamamlanması gibi sıfırlanması gibi bir hayat, dünya yok, ama zorlukların üstesinden birlikte hareket ederek, dayanışma içerisinde yola çıkmak en temel başarı kriteridir.

"YIL SONUNDA ENFLASYONDA KALICI DÜŞÜŞ BEKLİYORUZ"

Her zorlukta bir kolaylık vardır, biz bu zorlukları aşacağız, öldük, bittik, yandık yaygarası ile değil, bunları yapanlarla değil, ülkesine, işletmesine, vatanına, toplumuna inanan ve buna ilişkin olarak pozisyonunu belirleyenlerle bu zorlukların üstesinden geleceğiz.

Aldığımız ve alacağımız tüm önlemler ile döviz kurlarındaki istikrar ve emtia fiyatlarındaki normalleşme ile yıl sonunda enflasyonun yıl sonunda kalıcı bir şekilde inmesini bekliyoruz, bu beklentimizden geri adım atmış değiliz.

 Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati den mesaj: Türkiye faiz kıskacından çıktı!

"TÜRKİYE'YE YATIRIM YAPACAK YATIRIMCI KAZANACAĞINI BİLİYOR"

Türkiye'ye gelecek, yatırım yapacak yerli veya yabancı yatırımcı, son iki yılda kanıtlandığı üzere 26 trilyon dolarlık ticaret hacmine sahip ve her türlü talebi karşılayabilecek olan bir üretim üssünde yatırım yaptığında fazlasıyla kazanacağını bilerek ifade ediyor ve bu konudaki kararlılığımızı ortaya koyuyoruz.

"SİSTEME GİREN ALTIN MİKTARI İKİ KATINA ÇIKTI"

Altın tasarruf sistemini daha hızlı kullanmaya yönelik adımlarımızı atıyoruz. Yaptığımız tanıtımla birlikte sisteme giren altın miktarı iki katına çıktı.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Türkiye ekonomik modeline uygun enstrümanlarımızı geliştirmeye devam ediyoruz. Proje bankacılığı yaygınlaştıracağız, mega endüstri bölgelerinin kurulmasını teşvik edeceğiz.

Dolara yüzde 0.5 faiz geliyor! Bankadan açıklama geldi

Kur korumalı mevduat sisteminde flaş değişiklik! Vergi alınmayacak…

Resmî Gazete’de yayımlandı! TCMB’den kur korumalı mevduatta değişiklik

Kur korumalı mevduat sisteminde flaş değişiklik! Resmî Gazete’de yayımlandı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön