28 / 03 / 2024

Kur korumalı mevduat sisteminde flaş değişiklik! Resmî Gazete’de yayımlandı

Kur korumalı mevduat sisteminde flaş değişiklik! Resmî Gazete’de yayımlandı

Kur korumalı mevduat sisteminde yapılan değişikliklerin ardından bundan sonra şirketlerine de 3 ay vadeli hesap açabilmesinin önü açıldı. Söz konusu karar, Resmî Gazete’de yayımlanarak, yürürlüğe girdi. Yeni tebliğde sistemdeki hesaplara vade sonunda yenileme imkânı tanındı.



Resmî Gazete’nin son nüshasında yayımlanan karara göre; Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından kur korumalı mevduat sisteminde iki önemli değişiklik yapıldı. 

Bundan sonra şirketlerin de Türk lirası mevduata dönüşüm uygulamasında 3 ay vadeli hesap açabilmesi sağlanacak.

Kur korumalı mevduat sisteminde flaş değişiklik! Resmî Gazete’de yayımlandı

11 Ocak 2022 tarihli düzenleme ile Türk lirası mevduat dönüşüm uygulamasına dâhil olan şirketler, vadelerin 3 aydan başlatılması taleplerine karşın 6 aylık vade dilimine tabi tutulmuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön