20 / 04 / 2024

Resmî Gazete’de yayımlandı! TCMB’den kur korumalı mevduatta değişiklik

Resmî Gazete’de yayımlandı! TCMB’den kur korumalı mevduatta değişiklik

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), kur korumalı mevduat sisteminde düzenlemeye gittiğini açıkladı. Resmî Gazete'de yer alan tebliğe göre sisteme eklenecek hesaplar için uygulanan tarih sınırı kaldırılmış oldu.



Sisteme katılanlara bir kereye mahsus destek ödemesi yapılması hükmü değiştirilirken, vade sonunun ardından yenileme imkânı tanındı. Bu kararların altın hesabından TL’ye dönüşüm için de geçerli olacağı aktarıldı.

Kur korumalı mevduat sisteminde değişikliğe gidildi.

Gerçek kişilerin kur korumalı mevduat sistemine girebileceği bankalardaki döviz hesapları için tarih sınırının kaldırıldığı açıklandı. Kur korumalı mevduat uygulaması başlarken 21 Aralık’tan itibaren mevcut olan euro, dolar ve sterlin hesaplarının sisteme dâhil olmasına imkân tanınmıştı. Yeni düzenlemede gerçek kişilerin kur korumalı mevduat sistemine dâil olabileceği döviz hesaplarına da tarih sınırının konmadığı kaydedildi.

Resmî Gazete’de yayımlandı! TCMB’den kur korumalı mevduatta değişiklik

Yurt İçi yerleşik tüzel kişi ve şirketlerin kur korumalı mevduat sistemine eklenebilecek hesapları için de 31 Aralık 2021 tarihi belirlendi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön