25 / 04 / 2024

100 Milyar TL verilecek! Hazine Bakanı Nureddin Nebati açıkladı

100 Milyar TL verilecek! Hazine Bakanı Nureddin Nebati açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, teşvik belgeli yatırımlar dahilinde yatırımcılara 2022 yılı içerisinde toplam olarak yaklaşık 100 milyar TL vergi teşviki vereceklerini açıkladı.



Haziran ayında sanayi üretim endeksinin yıllık bazda % 8, 5, aylık % 1, 3 arttığını ifade eden Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sanayinin çarklarının dönmeye devam ettiğini, dünyadaki ekonomik gelişimlere rağmen Türkiye'de üretimin artmaya devam ettiğini kaydetti.

İndirimli Kurumlar Vergisi uygulaması ile teşvik belgeli yatırımlarda Kurumlar Vergisi oranını yatırımın gerçekleştiği bölgeye ve yatırım türüne göre % 2’ye, imalat yatırımlarında ise sıfıra kadar indirildiğini söyleyen Nebati, "Bu şekilde 2022 yılının ilk çeyreğinde yaklaşık 18, 6 milyar lira Kurumlar Vergisi teşviki elde ettik. Yılın sonunda yatırımların teşviki dahilinde almadığımız Kurumlar Vergisi'nin 79 milyar TL’ye ulaşacağını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Yatırım teşvik belgesi dahilinde, binalara beş yıl süre ile arazilere yatırım teşvik belgesi dahilinde Emlak Vergisi muafiyeti yarattıklarını kaydederek, bu alanda inşa edilen binalardan da bina inşaat ve imar harcı almadıklarını açıkladı.

100 Milyar TL verilecek! Hazine Bakanı Nureddin Nebati açıkladı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön