25 / 04 / 2024

Hükümetin dolarla ilgili son planını Bakan Nebati açıkladı

Hükümetin dolarla ilgili son planını Bakan Nebati açıkladı

Türkiye'de son iki gündür baş döndürücü bir hızla açıklanan yeni enstrümanlara bir yenisi daha ekleniyor. GES, Kredi kartı limiti, Emtia Piyasası Pazarı adımlarından sonra atılacak yeni adımı Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati açıkladı.



 Hazine ve Maliye Bakanlığı, izlenilen makro ekonomi politikada enflasyonla mücadelenin birincil önceliğini koruduğunu belirterek, kurumlar arası eşgüdüm ve tüm kurumların attığı adımlarda ortak mücadele anlayışı dahilinde mali disiplinden taviz verilmeyeceği mesajı verdi.

Türkiye'de yükselen enflasyon ve dolar kuruyla mücadele için hükümet peş peşe yeni enstrümanlr açıkladı. Bu kapsamda gelire endeksli senet ihracı başlayacak. Kredi kartlarının limitleri ve vadelerinde güncelleme yapıldı. Emtia Piyasası pazarı kurulacak. Tüm bunların ardından atılacak yeni adımı Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati açıkladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön