20 / 04 / 2024

teşvik

teşvik

2022 yılı Ağustos ayında teşvik belgeli yatırımlar geçen yılın üzerine çıktı. Belge sayısı yüzde 39 artarak bin 261’e, öngörülen sabit yatırım ise yüzde 82 artarak 47.5 milyar Türk Lirasına oldu. Öte yandan öngörülen istihdam ise yüzde toplamda 15 artarak toplamda 32 bin 148’e yükseldi.

Teşvikli yatırımda rekor iptal! Son 5 yılın zirvesi!

2022 yılının 7 ayında toplam 1.507 adet yatırım teşvik belgesi iptal edilirken, söz konusu dönemde açıklanan yatırım belgelerinin iptali ise yüzde 23.4 ile 5 yılın zirvesine oturdu.

Teşvik ödemeleri hesaplara yatmaya başladı! Banka hesaplarınızı kontrol edin! Bakan sosyal medyadan duyurdu

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda sağlık çalışanlarının merak ile beklediği teşvik ödemelerinin hesaplara yatırılacağı tarihi bildirdi. İşte detaylar...

100 Milyar TL verilecek! Hazine Bakanı Nureddin Nebati açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, teşvik belgeli yatırımlar dahilinde yatırımcılara 2022 yılı içerisinde toplam olarak yaklaşık 100 milyar TL vergi teşviki vereceklerini açıkladı.

52 milyarlık teşvikin listesi açıklandı Resmi Gazete’de yayımlandı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre sadece Haziran ayında 1335 yatırım teşvik belgesi verilirken, bu teşviklere verilen toplam para miktarı ise 52 milyar 258 milyon 788 bin 197 lira olarak açıklandı. Söz konusu yatırımlardan 37 bini aşkım istihdam planlanıyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, turizm şirketlerine çalıştı Hangi firmaya ne kadar teşvik verildi?

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, mayısta 824 yatırım teşvik belgesi düzenledi. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, mayıs ayında en yüksek tutarlı teşvik belgesinin, 1 milyar 969 milyon lirayla Özaltın Otel İşletmeleri AŞ'nin yatırımı için düzenlendiği belirtildi.

Yeni teşvik paketi arsa ve bina yatırımcısını motive etti!

TGSD Başkanı Fayat, Doğu ve Güneydoğu illerini kapsayan yeni teşvik paketinin arsa ve bina yatırımı yapmak istemeyenleri de yatırıma yönelttiğini kaydetti.

Şeref Fayat'tan Diyarbakır teşvik paketi değerlendirmesi!

Başbakan Binalı Yıldırım’ın Diyarbakır’da açıkladığı yatırım teşvik paketini değerlendiren TGSD Başkanı Şeref Fayat: "Yeni yatırım için engeller kalktı; istihdam, arsa ve bina desteği ile zincirin tüm halkaları tamamlandı" dedi.

23 ilde teşvik verilecek sektörler belirlendi!

Başbakan Binali Yıldırım’ın Diyarbakır’da açıkladığı Doğu’ya yönelik yatırım ve teşvik paketinin ayrıntıları da belli oldu. 5 bölgede 23 ilde yapılacak yatırımlar için 8 merkez il belirlendi.

Doğu ve Güneydoğu teşvik paketi açıklandı!

Başbakan Binali Yıldırım, Doğu ve Güneydoğu’da 23 ilde yatırımları artıracak, vatandaşı rahatlatacak teşvik paketini açıkladı. Toplam 140 milyar liralık pakette konut da var, stadyum da fabrika yatırımı da sulama projesi de.

Doğu Anadolu'ya yatırım yapacak iş adamlarına teşvik verilecek!

Başbakan Yıldırım'ın TİM üyeleriyle gerçekleştirdiği toplantıda, Doğu Anadolu Bölgesi'ne yatırım yapacak iş adamlarına teşvik verileceğini açıklaması Iğdır'daki STK ve yatırımcılarca sevinçle karşılandı.

Süper teşvik doğrudan yatırıma ivme katacak!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Süper teşvik düzenlemelerleri hayata geçtikten sonra inanıyorum ki doğrudan yatırımlar için bir ivme katacak" dedi.

Güneş enerjisi santrali yatırımları teşvik kapsamında!

Hükümet, enerjide dışa bağımlılığı azaltmak için yenilenebilir enerji yatırımlarına verdiği desteği artırıyor. Bu çerçevede güneş enerjisi santrali yatırımları da teşvik kapsamına alındı.

Yeni teşvik paketiyle tarihi adımlar atılacak!

Hükümet 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından ekonomide başlattığı dev tanıtım atağını sürdürürken, yatırımcıların gözü yeni teşvik-ihracat paketine çevrildi.

Turizmde 163 proje yatırım teşvik belgesi aldı!

Yılın 7 ayında turizm tesisi modernizasyonu, öğrenci yurdu ve komple yeni otel yatırımından oluşan 163 proje için yatırım teşvik belgesi düzenlendi.

Yabancı yatırımcıya yeni teşvik sistemi oluşturulacak!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, yabancı yatırımcıları Türkiye'ye çekmek için yeni bir teşvik sistemi oluşturulacağını belirtti.

Teşvik paketi yeni pazarda fırsatlar sunacak!

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin açıklayacağı teşvik paketi ile ilgili yaptığı değerlendirmede, "Bölgedeki yeni pazarın bize fırsat oluşturacağını düşünüyorum" dedi.

Yeni teşvik sistemi ile Türkiye'ye yatırım artacak!

Ankara Sohbetleri’nin konuğu olan Kalkınma Bakanı Elvan yeni teşvik sistemi ile yatırım atağı başlatacaklarını söyledi. Elvan, Japon sermayesinin Türkiye’ye büyük ilgi gösterdiğini, Çanakkale köprüsü konusunda bir an önce ihale açılmasını beklediklerini anlattı.

Yeni yatırım teşvik paketi tamam!

Ekonomi Bakanı Zeybekci, yeni teşvik paketi ile stratejik öneme sahip yatırımlar için 20 yıllık vergi muafiyeti getirileceğini söyledi. Kredi faizinin devlet tarafından karşılanması gibi tarihi adımlar da yeni pakette yer alacak.

teşvik Haberi

teşvik

Ocak, Ağustos döneminde düzenlenen yatırım teşvik belgeleri, geçen yılın aynı dönemine göre belge adedinde yüzde 1 oranda, sabit yatırım tutarında ise yüzde 53 oranında ve öngörülen istihdamda da yüzde 10 oranında artış gösterdi.

Belge adedi açısından imalat sektörü yüzde 56 (707 adet belge) pay ile birinci sırada yer alıyor. İmalat sektörünü yüzde 27 (337 adet belge) ile enerji sektörü,  yüzde 10 (133 adet belge) ile hizmetler sektörü, yüzde 4 (46 adet belge) ile tarım sektörü ve de yüzde 3 (38 adet belge) ile madencilik sektörü takip etti.

İmalat sektörü öngörülen toplam sabit yatırım tutarı içinde yüzde 66 (31 milyar TL) ve öngörülen istihdam içinde de yüzde 76 (24.279 kişi) pay ile ilk sırada yer alıyor.

İstanbul, yatırım teşvik belgelerinin belge adedine göre...